News

Câți militari ruși se află acum în Ucraina. Mesajul alarmant venit de la Pentagon

Un înalt oficial al Departamentului Apărării din Statele Unite ale Americii face afirmații șocante despre numărul de militari ruși prezenți pe teritoriul Ucrainei.
27.02.2022 | 17:56
Cati militari rusi se afla acum in Ucraina Mesajul alarmant venit de la Pentagon
Câți militari ruși se află acum în Ucraina. Mesajul alarmant venit de la Pentagon. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rusia ar avea în prezent “zeci de mii” de militari în Ucraina, susține un înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA, citat de dpa.

Ruşii au în prezent “peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing pentru jurnalişti oficialul de la Pentagon, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

“Cred că este în regulă să presupunem că vorbim de zeci de mii, dar nu voi intra în detalii”, a adăugat acesta, potrivit unei transcrieri puse la dispoziţie de Pentagon.

Număr uriaș de militari ruși prezenți pe teritoriul Ucrainei. Pentagon: ”Peste 50% din forţele lor de luptă sunt comasate pe teritoriul ucrainean”

Foto: Hepta.ro

Lumea pare aruncată într-un coșmar îngrozitor care vine la capătul a doi ani în care au oamenii au fost epuizați de pandemie. Conflictul din Ucraina a ”omorât” Covid-ul, iar întreaga planetă este acum atentă la războiul pornit de rușii.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lucrurile nu par a se liniști, în condiții în care Rusia ar fi comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, iar jumătate dintre aceștia ar fi intrat deja pe teritoriul țării, susține oficialul Departamentului Apărării din SUA.

În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni. Totodată, se poate presupune că mai bine de jumătate dintre forţele de luptă ruseşti se află deja pe teritoriul ucrainean, a mai precizat acesta. Vineri, Pentagonul apreciase că o treime din aceste forţe se află încă acolo.

ADVERTISEMENT

Bătălia pentru Kiev continuă. Unde se dau cele mai grele lupte

Ziua a patra de război a adus din nou multă tensiune. După o noapte agitată, plină de bombardamente, ziua de duminică a ajuns până în punctul în care Putin a da ordinul prin care sunt puse în alertă maximă forțele de descurajare ale Rusiei.

Cele mai grele lupte se dau în prezent în interiorul şi în jurul oraşului Harkov, a mai spus oficialul de la Pentagon.

ADVERTISEMENT

Militari ruși continuă să-și concentreze atacurile în nord, în drumul către capitala Kiev, în est, asupra oraşului Harkov, şi în sud, asupra oraşelor Mariupol şi Herson.

Câte rachete au lansat militarii ruși

Totodată, Pentagonul a anunţat că forţele armate ruse au lansat până sâmbătă după-amiază peste 250 de rachete asupra unor ţinte din Ucraina. Marea lor majoritate erau rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit sursei citate.

Rachetele au lovit “fără îndoială” şi “infrastructură civilă şi zone rezidenţiale”, a mai spus oficialul american, adăugând că nu este clar dacă acest lucru a fost făcut intenţionat sau accidental.

ADVERTISEMENT