Militarii care au atacat hotelul unde stătea Erdogan aveau ordin să prindă un “lider terorist important”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 16:44
Militarii care au atacat hotelul unde stătea Erdogan aveau ordin să prindă un “lider terorist important”

Militarii care au atacat hotelul de la malul Marii Egee unde era cazat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, impreuna cu familia sa, in timp ce la Ankara era declansata lovitura de stat, sustin ca au primit ordinul sa “captureze un lider terorist important”.

Surse din serviciile de securitate, citate sub protectia anonimatului, au afirmat ca militarii suspectati de legaturi cu tentativa de puci au fost interogati luni in provincia Izmir, relateaza cotidianul Hurriyet.

Soldatii le-au spus autoritatilor turce ca 40 dintre ei au fost dusi la o baza aeriana, unde au primit ordinul sa atace un complex hotelier din sud-vestul Marmarisului, unde statea Erdogan. In paralel, armata din zona Marii Egee le daduse un ordin separat, sa nu ajute militarii pro-pucisti.

Cu toate acestea, colonelul Ramazan Elmas, comandantul bazei aeriene din provincia Izmir, a permis trupelor sa paraseasca baza la bordul unor elicoptere.

Mai multi soldati au dezvaluit, in timpul interogatoriului, ca au fost informati in timp ce erau in zbor despre tentativa de lovitura de stat. Nu este clar cati soldati au continuat cu atacul, in care au fost ucisi doi bodyguarzi ai lui Erdogan.

Intr-un interviu pentru CNN, Erdogan a declarat ca, daca ar mai fi ramas in hotel 10 sau 15 minute, ar fi fost capturat sau ucis.

Citeşte mai mult pe www.ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Simona Halep – Aryna Sabalenka 6-3, 4-3, live online. Pentru finala cu Bertens la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×