Militarii turci care au fugit în Grecia, condamnaţi la 2 luni de închisoare pentru intrare ilegală

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 17:02
Militarii turci care au fugit în Grecia, condamnaţi la 2 luni de închisoare pentru intrare ilegală

Cei opt militari turci care au fugit în Grecia după lovitura de stat a eşuată au fost condamnaţi joi la două luni de închisoare cu suspendare de tribunalul din Alexandroupolis (nord-est) pentru ‘intrare ilegală’ în această ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

În pofida acestei condamnări cu suspendare, ei vor rămâne în detenţie până la decizia cu privire la solicitarea lor de azil, a declarat un oficial al poliţiei.

Cei opt militari, dintre care cinci piloţi, au fost arestaţi şi plasaţi în arest preventiv după sosirea lor cu elicopterul pe aeroportul din Alexandroupolis (nord-estul Greciei, în apropiere de frontieră) sâmbătă dimineaţa, la câteva ore după puciul eşuat din Turcia.

Militarii turci au fost judecaţi pentru ‘intrare ilegală’ în ţară, infracţiune pentru care riscau până la cinci ani de închisoare şi pedeapsa administrativă de expulzare, şi pentru că nu au prezentat ‘un plan de zbor’, o infracţiune în codul aeroportuar pedepsită cu cel mult şase luni de închisoare.

Această ultimă acuzaţie nu a fost însă acceptată de către instanţă, deoarece, a hotărât ea, numai aeronavele civile sunt supuse unei astfel de obligaţii.

Întrebat de preşedintele curţii în legătură cu motivele pentru care ei au fugit având în vedere că ei neagă că au participat la lovitura de stat, primul acuzat, un pilot, a declarat că ‘au existat arestări în masă în rândul militarilor’ vineri seara şi le-a fost teamă.

‘Ne-am gândit atunci să mergem fie în Bulgaria, fie în România, fie în Grecia, ţări situate în apropiere, şi în cele din urmă am ales Grecia (…) unde ne simţim mai în siguranţă’, a declarat un al patrulea inculpat, tot un pilot.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

FCSB – Hajduk Split 2-1 în turul 3 preliminar Europa League. Gnohere, eroul roş-albaştrilor! Calificare dramatică!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×