Life

“Milițianul simpatic” din B.D a murit singur, alungat departe de țară. Sfârșitul tragic al lui Dumitru Furdui

“Milițianul simpatic” din B.D a murit departe de țară. Dumitru Furdui s-a stins din viață fiind alungat de pe meleagurile natale.
18.01.2023 | 06:02
Militianul simpatic din BD a murit singur alungat departe de tara Sfarsitul tragic al lui Dumitru Furdui
Sfârșitul tragic al lui Dumitru Furdui, alungat din țară Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Dumitru Furdui a murit în exil, departe de țară, într-un accident dubios. Faimosul actor din Brigada Diverse a avut un destin tragic.

Sfârșitul tragic al lui Dumitru Furdui, alungat din țară

Actorul a avut parte de un final tragic, departe de țară, fiind alungat din cauza regimului comunist. Actorul care l-a interpretat pe milițianul simpatic în BD a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie și a jucat în filme cu mare priză la public.

ADVERTISEMENT

Dar securitatea a ajuns să fie pe urmele lui, iar acesta a fost nevoit să se refugieze departe de țară, la Paris. Pentru că piesele tale sale de teatru au început să devineătot mai enervante pentru liderii politici, acesta a ajuns să plece în Franța ca refugiat politic.

Dumitru Furdui, gest extrem pentru a-și recupera fiul

Dumitru Furdui suferea foarte mult din cauză că nu a putut să își ia fiul cu el și chiar a recurs la un gest drastic în Paris când a ieșit pe stradă cu o pancartă și a amenințat că își va da foc dacă autoritățile de la București nu sunt de acord să-i trimită fiul minor în Franța.

ADVERTISEMENT

Pentru gestul său disperat, actorul avea și două sticle de benzină pe care era dispus să le folosească pentru a putea să-și revadă fiul.

De altfel, despre acest moment vorbește și băiatul actorului Dumitru Furdui, Tudor Furdui, care a devenit prezentator de știri la televiziunea publică.

ADVERTISEMENT

„Spiritul liber al marelui actor a atras repetat cenzura, ultimele piese ale sale fiind aruncate la gunoi. Mutat de la Teatrul Mic în provincie, a continuat să bată recorduri de popularitate.

Piesa sa ”Happy end la miliție” (Tudor Furdui și Ștefan Bănică) s-a jucat de cele mai multe ori în istoria teatrului ploieștean (peste 500 în trei ani), până în momentul în care cenzura l-a motivat să rămână ca refugiat politic în Franța. M-a iubit teribil și-i datorez mult ca a fost la un pas să se sacrifice pentru mine”, a spus fiul actorului pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

În ciuda succesului său și a faimei din țară, actorul Dumitru Furdui ajunge să moară singur, exilat, iar decesul său este învăluit în mister.

Se pare că acesta a căzut de la balconul imobilului în care locuia, de la etajul 8.

ADVERTISEMENT