Fotbal international

“Millenium Stadium” din Cardiff devine spital cu 2.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus

28.03.2020 | 15:26
Millenium Stadium din Cardiff devine spital cu 2000 de paturi
ADVERTISEMENT

La vremuri speciale se iau măsuri speciale şi ceea ce ieri păreau a fi adevărate temple ale sportului astăzi se transformă brusc în spitale de campanie, în încercarea de a oferi ajutor în bătălia absolut infernală cu coronavirusul.

“Millenium Stadium” devine spital cu 2000 de paturi

Mai multe stadioane din Brazilia şi Argentina, inclusiv celebrele arene ale echipelor River Plate şi Boca Juniors, se pregătesc pentru a-şi transforma destinaţia în spitale de campanie. Acum a venit rândul Ţării Galilor să ia o decize asemănătoare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se va întâmpla şi cu modernul stadion din Cardiff, Millenium Stadium, unde a avut loc finala Champions League 2017, câştigată de Real Madrid în faţa lui Juventus cu 4-1.

Stadionul are 74.500 de locuri

Cardiff’s Millennium Stadium este casa echipei de rugby a naţionalei Ţării Galilor, aici având loc multe meciuri din cadrul Turneului celor 6 naţiuni.

ADVERTISEMENT

Stadionul are 74500 de locuri şi este considerat una dintre cele zece bijuterii arhitectonice la nivel de stadioane, ridicate în ultimul deceniu în Europa.

Este proprietatea Federaţiei Faleze de Rugby

Millenium Stadium va avea în noua lui funcţiune 2000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, ca urmare a faptului că a devenit o necesitate transformarea stadioanelor în spitale de campanie într-o Mare Britanie devastată de la o zi la alta de pandemie.

Stadionul este deţinut de Federaţia galeză de rugby. “Am pus la dispoziție stadionul, cu absolut toate facilităţile sale, fără a sta măcar un minut pe gânduri.

ADVERTISEMENT

Curând şi alte stadioane din Marea Britanie vor căpăta acelaşi rol

Este chiar un privilegiu şi o onoare pentru noi în aceste momente de mare cumpănă să putem oferi stadionul celor din sistemul naţional de sănătate  –  a declarat Martyn Phillips, CEO al Welsh Rugby Union, care deține și administrează Principatul Stadium.

Se aşteaptă curând ca şi alte mari arene din Marea Britanie să capete aceeaşi destinaţie, pe măsură ce cazurile de îmbolnăviri urcă pe teritoriul Regatului şi s-a ajuns inclusiv să fie loviţi de virus primul ministru Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii, fără a mai vorbi despre Prinţul Charles.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri