Fotbal international

Milliyet anunță negocieri între Fenerbahce și Răzvan Lucescu. Mircea Lucescu ar urmă să fie consultant tehnic

26.04.2020 | 14:38
Milliyet anunta negocieri intre Fenerbahce si Razvan Lucescu Mircea Lucescu ar urma sa fie consultant tehnic
ADVERTISEMENT

Cotidianul turc Milliyet anunță negocieri între Fenerbahce și antrenorul român Răzvan Lucescu. Acesta se află actualmente pe banca echipei saudite Al Hilal, cu care este lider și cu care a câștigat ultima ediție a Ligii Campionilor Asiei.

Răzvan Lucescu e primul antrenor pe lista lui Fenerbahce

Marele atuu al lui Răzvan Lucescu este acela că este familiarizat cu fotbalul din Turcia, datorită tatălui său, Mircea Lucescu. De aceea și este primul trecut pe lista lui Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

Mai contează mult și faptul că Răzvan Lucescu nu este un antrenor scump, iar criza generată peste tot în sport de pandemia de COVID 19 obligă cluburile să caute să își rezolve posturile deficitare cu bani mai puțini.

Dacă vine Răzvan poate sosi și Mircea Lucescu

La întreruperea campionatului, cu opt etape înainte de final, Fenerbahce ocupă locul 7, cu 40 de puncte, fiind în afara prezenței în cupele europene. Antrenor este autohtonul Ersun Yanal.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Milliyet mai scrie că se așteaptă răspunsul lui Răzvan Lucescu, pentru că dacă acesta va fi pozitiv atunci numărul membrilor familiei Lucescu dorit de canari va fi de doi. Fenerbahce îl dorește și pe tatăl lui Răzvan, experimentatul Mircea Lucescu pe post de consultant tehnic.

Milliyet anunță negocieri între Fenerbahce și Răzvan Lucescu. Mircea Lucescu ar urmă să fie consultant tehnic. Captură Miliyet.com.tr

Ultimul titlu pentru canari a fost în 2014

Cu alte cuvinte Mircea să fie cel care să îi facă transferurile, în limita bugetului, necesare pentru ca Răzvan să se poată bate la titlu în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani galben-albaștrii au cam intrat într-un con de umbră și nu au mai contat în lupta pentru supremație în Turcia. Ultima oară când Fener a triumfat a fost în sezonul 2013-2014.

Viorel Moldovan, cel mai bun dintre cei patru români care au fost la Fener

Fenerbahce este și cel mai titrat club din Turcia, dar și cel care are cei mai mulți suporteri din țară. La Fenerbahce, până la cei doi Lucești au mai fost români care au făcut istorie dar și români care au dezamăgit.

ADVERTISEMENT

În categoria celor care au însemnat ceva îi avem pe Ion Nunweiller III, pe Ilie Datcu, care a și rămas la Istanbul, pe Sabin Ilie, singurul care a dezamăgit și pe cel mai bun, Viorel Moldovan. Acesta a marcat 33 de goluri în 53 de meciuri între 1998-2000.

 

ADVERTISEMENT