Sport

Minaur Baia Mare a pierdut și returul cu Naerbo în EHF European Cup. Pentru maramureșeni a fost a treia finală continentală

Vicecampioana României la handbal masculin, Minaur Baia Mare a încheiat sezonul în curs cu un eșec dureros, în fața propriilor suporteri, în EHF European Cup.
28.05.2022 | 19:01
Minaur Baia Mare a pierdut si returul cu Naerbo in EHF European Cup Pentru maramureseni a fost a treia finala continentala
ADVERTISEMENT

Echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare a încheiat, azi, sezonul 2021/2022 cu o înfrângere în finala EHF European Cup. Maramureșenii au cedat în fața norvegienilor de la Naerbo 26-27 și au ratat șansa de a-și trece în palmares al treilea trofeu european intercluburi.

Minaur nu a mai reușit minunile din anii

Aflată pentru a treia oară în ultimul act al unei competiții europene intercluburi, Minaur Baia Mare nu a reușit să întoarcă rezultatul din prima manșă a finalei cu Naerbo 25-29.

ADVERTISEMENT

Dacă la precedentele înfruntări cu trofeul pe masă maramureșenii au învins de fiecare dată reprezentantele handbalului ex-sovietic, în fața norvegienilor lucrurile nu au mai funcționat ca în anii ’80.

Nordicii au gestionat perfect returul de la Baia Mare și au trecut înscris primii. Golul care a deblocat tabela s-a marcat abia în minutul 5, ceea ce spune mult despre încleștarea din teren.

ADVERTISEMENT

Fără să-și piardă cumpătul, maramureșenii au preluat inițiativa și au trecut la conducere 3-1, dar totul s-a năruit după o serie de patru goluri consecutive reușite de jucătorii lui Naerbo.

În prima repriză, norvegienii au reușit, la un moment dat, să se desprindă la patru goluri, iar la pauză tabela indica scorul de 10-13. Cursa pentru egalare a început odată cu startul reprizei secunde.

ADVERTISEMENT

În minutul 49, Minaur a reușit să restabilească egalitatea la 23, dar încă o dată răspunsul nordicilor a fost unul în forță și în cele din urmă și-au adjudecat și manșa secundă a finalei EHF European Cup cu 27-26 și au câștigat trofeul la prima participare în cupele europene.

Minaur, în căutarea gloriei din anii ’80

Fanii handbalului din Baia Mare rămân cu amintirea celor două trofee EHF pe care echipa lor de suflet le-a cucerit în anii ’80. Mai întâi, în 1985 după 22-17 și 14-18 cu Zaporoje.

ADVERTISEMENT

Trei ani mai târziu (1988), trupa antrenată la vremea aceea de Lascăr Pană recidiva după o altă finală de vis, cu Granitas Kaunas. A fost 20-21 în Rusia și 23-20 la Baia Mare în fața unei asistențe electrizante.

Revenind în prezent, Minaur a încheiat Liga Zimbrilor pe locul secund, după Dinamo, echipă ce domină în ultimii ani handbalul românesc. Maramureșenii au jucat și în Final Four-ul Cupei României, unde au fost eliminați tot de ”dulăii”, care au câștigat și trofeul.

ADVERTISEMENT