Sport

Minaur Baia Mare, eșec dramatic în finala mică a Final Four din EHF European League. Bietigheim a luat trofeul. Video

Minaur Baia Mare a evoluat pentru a doua oară consecutiv în turneul Final Four din EHF European League. După ce anul trecut româncele au încheiat pe locul trei, acum ele au pierdut și finala mică.
15.05.2022 | 20:59
Minaur Baia Mare esec dramatic in finala mica a Final Four din EHF European League Bietigheim a luat trofeul Video
Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a fost învinsă, la Viborg, de formaţia daneză Herning Ikast, în urma aruncărilor de la 7 metri, scor 28-29, în finala mică a Final Four din EHF European League. Sursă foto: ehfel.eurohandball.com/
ADVERTISEMENT
15-05-2022
18:00

Bietigheim câștigă surprinzător EHF European League

Cotată cu a treia șansă la începerea Final Four-ului EHF European League, echipa germană Bietigheim a produs surpriza și a câștigat trofeul.

În finală, nemțoaicele au învins extrem de clară formația daneză Viborg, considerată marea favorită, scor 31-20. Cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor au fost Xenia Smits și Julia Maindhof, ambele cu câte 6 goluri, în timp ce de la Viborg s-a remarcat Kristina Jorgensen, cu 5 reușite.

15-05-2022
15:24

Minaur Baia Mare, înfrângere în finala mică

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a fost învinsă, la Viborg, de formaţia daneză Herning Ikast, în urma aruncărilor de la 7 metri, scor 28-29, în finala mică a Final Four din EHF European League.

Băimărencele, care anul trecut încheiau competiția pe locul 3, pierduseră sâmbătă, în semifinale, cu Viborg, scor 24-28. De la ora 19:00 se va disputa finala mare între echipa daneză Viborg și formația germană Bietigheim.

14-05-2022
16:00

Minaur Baia Mare - Viborg 24-28

Vezi aici cele mai importante momente

Final de meci – Minaur Baia Mare pierde întâlnirea cu Viborg, scor 24-28. Elevele lui Raul Fotonea vor juca duminică, 15 mai, de la ora 16:30, pentru medaliile de bronz, cu danezele de la Ikast Herning. În finala mare, Viborg va întâlni echipa germană Bietigheim.

Min. 55 – Danezele au 4 goluri avans cu 5 minute înainte de final: scor 22-26.

Min. 50 – Minaur este în scădere de turație și își diminuează șansele de a ajunge în finală: scor 20-25.

Min. 45 – Danezele păstrează un avans de 3 goluri: scor 19-22.

Min. 40 – Minaur are o nouă perioadă slabă și danezele se distanțează din nou pe tabelă: scor 16-20.

Min. 35 – Băimărencele continuă revenirea și în startul părții secunde: scor 16-18.

Min. 30 – Minaur are o revenire bună în finalul primei reprize și intră la vestiare doar cu 3 goluri de recuperat: scor 13-16.

Min. 25 – Viborg păstrează avansul de patru goluri: scor 11-15.

Min. 20 – Minaur își crește jocul și revine pe tabelă: scor 8-12.

Min. 15 – Băimărencele dau semne de revenire la jumătatea primei reprize: scor 6-11.

Min. 10 – Viborg face un meci perfect și se distanțează: scor 2-9. Antrenorul Raul Fotonea a cerut două time-out-uri în 10 minute.

Min. 5 – Minaur este dominată în startul meciului: scor 2-5.

Min. 1 – A început meciul.

14-05-2022
15:08

Bietigheim, prima finalistă a EHF European League!

Echipa germană Bietigheim s-a calificat în finala EHF European League după ce a învins cu 34-33 echipa daneză Ikast Herning. Nemţoaicele au controlat tot meciul, însă au fost egalate în ultimul minut. Totuşi, nemţoaicele au fructificat ultimul atac al meciului şi au marcat golul victoriei când mai erau două secunde de joc. De la ora 19:00 are loc a doua semifinală: Viborg – Minaur Baia Mare. 

Minaur Baia Mare va evolua în acest weekend în turneul Final Four din EHF European League. Cele două formaţii din Baia Mare, masculin şi feminin, sunt singurele din Europa care evoluează în tandem în fazele finale a două competiţii europene. Băieţii joacă în finala Cupei EHF împotriva lui Nærbø IL în dublă manşă.

Minaur Baia Mare, din nou în Final Four la EHF European League! Româncele, cotate cu ultima şansă

La fete, Minaur Baia Mare va avea o misiune infernală în drumul spre trofeu. Elevele lui Raul Fotonea sunt cotate cu ultima şansă la casele de pariuri în turneul organizat la Viborg, în Danemarca.

ADVERTISEMENT

Minaur va evolua în semifinala de sâmbătă chiar împotriva gazdelor de la Viborg, de la ora 19:00. Danezele au avantajul terenului propriu, aşa cum anul trecut l-a avut Minaur, însă nu a reuşit să se impună în competiţie.

Minaur şi Ikast, singurele echipe care au participat şi anul trecut

În cealaltă semifinală Ikast şi Bietigheim se luptă pentru un loc în ultimul act. Ikast Herning, a doua echipă daneză din Final Four, este echipa cu cele mai multe victorii în a doua competiţie europeană, reuşind să se impună de 15 ori în 18 partide disputate.

ADVERTISEMENT

Ikast a participat şi anul trecut în Final Four, însă la Baia Mare, danezele nu au fost în formă maximă. Au pierdut atunci semifinala cu Siofok şi finala mică împotriva lui Minaur Baia Mare, după o evoluţie excelentă a handbalistelor noastre.

Final de ciclu la Baia Mare! Din vară se schimbă liniile

Dacă Minaur vrea mai mult în acest an, trebuie să se autodepăşească. Echipa lui Raul Fotonea are cota 10,00 să câştige trofeul, bookmakerii cotând celelalte trei echipe mult mai bine în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Poate fi finalul unui ciclu de succes la Baia Mare, echipă cu un parcurs sinusoidal în actuala stagiune. În vară se vor schimba liniile la Baia Mare, printre jucătoarele importante care vor pleca se numără Cristina Laslo, Asuka Fujita sau Jelena Lavko, cele mai bune marcatoare ale echipei.

Programul semifinalelor şi cotele:

Sâmbătă, 14 mai
Bietigheim – Ikast Herning (16:30)  2,02  8,25  2,27
Viborg – Minaur (19:00)  1,27  10,75  5,50

ADVERTISEMENT

Cum arată cotele

Cele două finale se vor disputa duminică. Viborg este considerată principala favorită la trofeu, având şi avantajul terenului propriu pentru acest turneu Final Four. Minaur îşi propune o medalie mai strălucitoare decât bronzul obţinut în 2021.

Cotele la câştigarea trofeului: 

  1. Viborg – 2,30
  2. Ikast – 2,50
  3. Bietigheim – 3,30
  4. Minaur – 10,00
  • 3 este locul ocupat în 2021 de Minaur Baia Mare în EHF European League
  • 15 victorii din 18 meciuri disputate în European League a obţinut Ikast în ultimii doi ani
ADVERTISEMENT