Sport
notix pixel id

Minaur Baia Mare, lovită din plin de restricții! Au refuzat oferta Craiovei de a juca gratis pe “Oblemenco” pentru un stadion plin. Exclusiv

Minaur Baia Mare se pregătește de un meci de gală în Cupa României. Maramureșenii joacă împotriva Universității Craiova și sperau să joace cu stadionul plin. Însă restricțiile COVID i-au lovit din plin și pierderea financiară este uriașă.
27.10.2021 | 07:30
Minaur Baia Mare, lovită din plin de restricții! Au refuzat oferta Craiovei de a juca gratis pe
Minaur Baia Mare, lovită din plin de restricții! Au refuzat oferta Craiovei de a juca gratis pe "Oblemenco" pentru un stadion plin. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Meciul din optimile de finală ale Cupei României dintre Minaur Baia Mare și Universitatea Craiova se desfășoară miercuri, de la ora 18:00 pe stadionul “Viorel Mateianu” din localitatea maramureșeană.

Minaur Baia Mare, lovită din plin de restricții! Nocturna a costat 60.000 de euro

Gazdele se pregăteau de un adevărat spectacol și au închiriat o nocturnă mobilă pentru 300.000 de lei (aproximativ 60.000 de euro). Însă, băimărenii se gândeau că aceste costuri vor fi amortizate din încasările din bilete.

Au mărit prețul la 50 de lei/bilet tocmai pentru a amorsa cheltuielile cu organizarea meciului și nocturna, iar în tribune erau așteptați 6-7000 de oameni, 50% din capacitatea stadionului, așa cum erau regulile anti-COVID până luni.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, ofertă pentru adversari! Posibilitatea de a juca “gratis” pe Oblemenco

Din informațiile FANATIK, cei de la Universitatea Craiova le-au făcut o ofertă celor de la Minaur să vină și să joace meciul pe “Ion Oblemenco”, iar oltenii se vor obliga să suporte toate costurile privind organizarea meciului.

Astfel, oltenii ar putea fi mai proaspeți pentru meciurile care urmează în Liga 1 și nu ar mai fi avut de făcut o deplasare lungă, până în nordul țării. Însă, cei de la Baia Mare au refuzat oferta oltenilor, sperând la un stadion plin.

ADVERTISEMENT

S-au dat 1000 de bilete în prima zi!

Și erau toate premisele. În prima zi s-au dat aproximativ 1000 de bilete, iar băimărenii erau siguri că toate tichetele se vor epuiza. Asta le-ar fi adus venituri de 350.000 de lei (70.000 de euro), prin care ar fi reușit să acopere împrumutul nocturnei.

Însă, autoritățile au hotărât ca începând de luni să se interzică accesul spectatorilor pe arenele sportive pentru următoarele 30 de zile. Iar planurile celor de la Baia Mare au fost năruite de această decizie.

ADVERTISEMENT

Organizatorii trebuie să returneze banii pe tichete!

Astfel, organizatorii se văd în postura în care trebuie să le restituie banii celor care și-au luat deja bilete și să plătească și nocturna și organizarea meciului. Decizia autorităților aduce o pagubă uriașă.

Ultimul meci disputat în nocturnă la Baia Mare a fost meciul din optimile Cupei României din 2015 cu FCSB. Atunci, roș-albaștrii au reușit să se impună după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

U Craiova, mare favorită la calificare

Universitatea Craiova este mare favorită în confruntarea cu Minaur Baia Mare. Oltenii au eliminat în 16-imile de finală din Cupa României, campioana CFR Cluj, grație unui gol marcat de Lyes Houri.

De cealaltă parte, Minaur Baia Mare a ajuns în optimile de finală ale competiției după ce a învins cu 3-1 echipa din eșalonul secund Poli Iași.

ADVERTISEMENT
  • 60.000 de euro costă închirierea instalației de nocturnă
  • 7000 de fani sperau să aducă în tribune cei de la Baia Mare

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik