News

Câte minciuni încap într-un program de guvernare. PSD și PNL vor să inaugureze o unitate de învățământ la fiecare două zile. Ce alte promisiuni hilare au mai făcut guvernanții

Câte minciuni încap într-un program de guvernare! PSD și PNL au anunțat că până în 2024 au ca obiectiv construirea a 500 de creşe, grădiniţe şi şcoli. Ce alte promisiuni hilare au mai făcut guvernanții
24.11.2021 | 15:28
Cate minciuni incap intrun program de guvernare PSD si PNL vor sa inaugureze o unitate de invatamant la fiecare doua zile Ce alte promisiuni hilare au mai facut guvernantii
Câte minciuni încap într-un program de guvernare conceput de trei partide. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momentul decembrie 1989 a propus multe schimbări în România, dar prea puține s-au întâmplat și mult prea lent. De asemenea, sacrificiile au părut imense pentru fiecare pas în față pe care țara noastră l-a făcut. În trei decenii de la Revoluție, oamenii și-au pierdut total încrederea în clasa politică.

Mai ales că aleșii neamului au simulat nu o dată munca, au dus la rang de artă minciuna, cumetriile, dar și pilele și relațiile și de restul au tăiat panglici. A fost îmbulzeală totală la fiecare inaugurare și lumea s-a închinat când a văzut atât amar de politicieni veniți să inaugureze de multe ori nimic.

ADVERTISEMENT

Câte minciuni încap într-un singur program de guvernare!

De altfel, FANATIK a scris AICI despre kilometri de panglică tăiați degeaba. Lumea a râs cu lacrimi când șefi de stat, premieri, miniștri, prefecți, primari și o armată întreagă de consilieri s-au gudurat pe lângă câțiva centimetri de autostradă, au deschis grădinițe care nu aveau autorizații de funcționare, bazine neracordate la apă, toalete într-o școală și chiar toalete în fundul curților.

Circul pare să continue și în noua guvernare, una îndelung analizată și care pleacă încă din începuturi cu scandal. Marcel Ciolacu a sărit la gâtul liberalilor, PNL-ul s-a scindat și programul de guvernare al coaliţiei, una intitulată în document Coaliţia pentru Rezilienţă, Dezvoltare şi Prosperitate arată ca din bancurile cu Radio Erevan.

ADVERTISEMENT

Actul în sine, stați jos, are nu mai puțin de 268 de pagini şi cuprinde Obiectivele pentru perioada 2021 – 2024. De fapt, să fim serioși cu toții, anul acesta e ca și încheiat. Până se predau ștafete, până se preiau birouri și se formează echipe, 2021 este gata.

Așadar, programul conceput de cele trei partide se referă la următorii trei ani de zile. Atenție, repetăm, trei ani de zile. Trei ani în care PNL/PSD și UDMR îşi propun construirea a 5 săli polivalente, 8 bazine olimpice, 150 săli de sport, dar şi reabilitarea a 10.000 km de drumuri sau străzi locale, construirea a 500 de creşe, grădiniţe şi şcoli, precum şi 7 spitale, inclusiv maternităţi.

ADVERTISEMENT

PSD și PNL vor să inaugureze o unitate de învățământ la fiecare două zile

Le luăm pe rând ca să înțelegeți adevărata dimensiune a promisiunilor. Politicienii vor accesul în mod egal la educaţie al copiilor şi al tinerilor şi pentru asigurarea condiţiilor de desfăşurare a procesului educaţional într-un singur schimb, vor fi realizate mai multe proiecte.

Atenție, repetăm, în trei ani de zile! Adică în 1096 de zile pentru că atâtea au la dispoziție guvernanții. Se întâmplă lucrul acesta și pentru că socotim 2024 pe întreaga lui întindere și, în plus, anul este unul bisect, deci cu 366 de zile.

ADVERTISEMENT

500 de creşe, grădiniţe şi şcoli, constând atât în construcţii noi, cât şi în reabilitări s-au lăudat social democrații și liberalii că vor face în aceste 1096 de zile. La un simplu calcul matematic, la fiecare două zile, guvernanții promit că vor inaugura o unitate de învățământ.

Construită de la zero sau reabilitată, aproape că nici nu mai contează, important este că din două în două zile, vom avea o creșă, grădiniță sau școală nouă.

15 campusuri şcolare, constând în şcoală, liceu, internat, teren de sport, ateliere, laboratoare, cantină vor fi și ele predate. Asta înseamnă că guvernanții vor preda la fiecare 73 de zile câte o asemenea bază școlară. Adică din două în două luni.

20 de cămine studenţeşti vor fi gata până în 2024. Calculul arată că România va avea un cămin studențesc gata la fiecare 54 de zile. Vor fi și 5 centre universitare noi, 20 de tabere şcolare, dar și 20 de centre de excelenţă, informare şi documentare pentru copii, acestea din urmă fiind construite de la zero.

Cum vor schimba guvernanții sportul din temelii în doar trei ani de zile

Și cum educația merge mână în mână cu sportul de masă sau de performanță, PSD și PNL au anunțat că vor avea gata 5 săli polivalente cu o suprafață între 2.000 și 16.000 locuri. Ar fi cam una la fiecare 219 zile.

Veștile bune nu se termină aici. Vom avea și 8 bazine olimpice, adică unul construit la fiecare 137 de zile începând cu 1 ianuarie 2022. Și iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura pentru că guvernanții au promis 5 patinoare artificiale pentru competiţii.

Nu se termină aici! 7 complexuri sportive, capacitate între 3.000 şi 30.000 de locuri, dar și 150 săli de sport vor apărea în România în următorii trei ani de zile. Ultimul, vă readucem aminte, bisect. Deci o zi în plus de lucru. Pică la fix pentru că vom avea practic o sală de sport predată la fiecare 7 zile. Săptămâna și sala de sport.

30 bazine didactice de înot, adică unul pe lună, atenție din nou, 100 patinoare artificiale cu scop didactic, ceea ce înseamnă unul cam la 10 zile și alte 120 baze sportive vor apărea.

Vor fi și 5 centre sportive de performanţă pentru sporturi olimpice, constând în săli de antrenament, şcoală, internat, cantină, şcoală de antrenori, centru medical. Și ca programul să se încheie în glorie, se propune și construcţia de locuinţe pentru specialişti în sănătate, învăţământ şi alte categorii socio-profesionale.

Câte spitale vor face guvernanții în o mie de zile

La capitolul sistemul sanitar şi de protecţie socială, programul de guvernare prevede construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural. Din nefericire, aici e cam la alegere. Haosul de la sate privind domeniul este de nedescris.

Alte 15 spitale judeţene vor fi reabilitate. Repetăm calculul și răspunsul este același. În 73 de zile, coaliția PSD/PNL trebuie să predea primul spital județean refăcut.  Alte 30 de spitale municipale şi orăşeneşti vor intra și ele în reabilitare.

Am păstrat pentru final ce era mai bun. 7 spitale, inclusiv maternităţi vor fi ridicate de la zero, potrivit programului de guvernare. Cam la 156 de zile, adică la fiecare 5 luni, România va avea un alt spital.

România, țara autostrăzilor în trei ani de zile

Dacă ne raportăm la modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi locale atunci trebuie să știți că politicienii spun că 40% vor trece prin acest proces, datorită programelor implementate de MDLPA. Adică aproape jumătate din rețeaua de drumuri județene și locale va fi reabilitată în următorii trei ani de zile. Vorbim despre 3.000 de km de drumuri judeţene și 10.000 km de drumuri sau străzi locale.

De asemenea, vor fi continuate și finalizate A3, Autostrada Transilvania, A1, Autostrada Sibiu–Piteşti, A0, Autostrada de centură a municipiului Bucureşti, inclusiv pregătirea implementării drumurilor radiale, A10, Autostrada Sebeş-Turda – lotul 2, DX12, Drum expres Craiova–Piteşti, Drum expres Brăila–Galaţi, Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, inclusiv drum de legătură și Autostrada Lugoj – Deva (Margina – Holdea).

Bucuroși le-om duce toate!

ADVERTISEMENT