Life

Mineralul care menține sănătatea creierului. Se include ușor în dieta oamenilor și te ajută să scapi de durerea de cap

Care este mineralul esențial pentru creșterea fluxului sangvin cerebral. Specialiștii spun că se integrează simplu în alimentație.
23.02.2025 | 12:00
Mineralul care mentine sanatatea creierului Se include usor in dieta oamenilor si te ajuta sa scapi de durerea de cap
Ce mineral este esențial pentru sănătatea creierului. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Studiile și oamenii de știință au descoperit care este, de fapt, mineralul care menține sănătatea creierului. Acesta se include extrem de ușor în dieta oamenilor, având multiple beneficii pentru organismul uman.

Mineralul esențial pentru funcția cognitivă

Pamela Mason, doctor și consultant pentru ADACT Medical, arată care este mineralul esențial pentru funcția cognitivă. Specialistul transmite că acest nutrient este important pentru corp, pentru a funcționa în parametrii normali.

ADVERTISEMENT

Expertul susține că este vorba de magneziu, care se integrează simplu în alimentația oamenilor. Aceștia trebuie să consume un necesar zilnic pentru a se feri de probleme. Astfel, bărbații adulți (19-64 ani) trebuie să ia 300 mg.

De asemenea, femeile adulte (19-64 ani) trebuie să consume 270 mg de magneziu în fiecare zi. Specialiștii mai adaugă că mineralul se poate introduce prin intermediul unei diete echilibrate sau prin suplimente alimentare.

ADVERTISEMENT

„Magneziul este necesar pentru formarea a peste 300 de enzime din organism, esențiale pentru eliberarea de energie din alimente”, a explicat medicul Pamela Mason, conform Surrey Live.

„De asemenea, joacă un rol crucial în menținerea echilibrului electrolitic, sinteza proteinelor și sănătatea sistemului nervos”, a adăugat doctorul, pentru aceeași sursă. Magneziul poate ajuta la creșterea fluxului sangvin.

ADVERTISEMENT

Ce simptome apar în deficitul de magneziu

Deficitul de magneziu reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în rândul populației, indiferent de vârstă și sex. Carențele pot duce la anumite simptome, cum ar fi durerile de cap care apar tot mai frecvente.

ADVERTISEMENT

Migrenele arată că organismul are un nivel scăzut din acest mineral esențial. Din păcate, lipsa magneziului din corpul uman este un factor de risc pentru apariția migrenelor. Pe de altă parte, mineralul are multe efecte pozitive.

Ce beneficii are magneziul

Magneziul reduce stresul și contribuie la menținerea unui nivel optim de glucoză în sânge. Mineralul îmbunătățește digestia pentru că acționează asupra mușchilor care se găsesc în interiorul aparatului digestiv.

Ajută în ameliorarea tranzitului lent și al constipației. De asemenea, este ideal pentru a crește densitatea minerală osoasă. Magneziul are o legătură strânsă cu funcția respiratorie și cu transportul activ al ionilor de calciu, sodiu și potasiu în membranele celulare.

În plus, nutriționiștii susțin că este important pentru procesele hepatice și endocrinologice. Combate oboseala și starea de extenuare, ajutând la reglarea somnului. Studiile arată că un aport adecvat de magneziu crește șansele ca un om să atingă o durată a somnului de 7 până la 9 ore.

Cele mai bune surse alimentare de magneziu sunt: legumele cu frunze verzi (spanac, kale), cerealele integrale, fasolea și leguminoasele, carnea de vită și puiul, nucile și semințele, precum și ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao.