News

Minerii blocați în subteranul exploatării Lupeni de 6 zile au renunțat la protest

22.02.2021 | 20:42
Minerii blocati in subteranul exploatarii Lupeni de 6 zile au renuntat la protest
ADVERTISEMENT

Minerii de la Lupeni, blocați de aproape o săptămână în subteran, au renunţat la protest, după ce guvernul a anunțat că s-au găsit soluţii pentru situaţia din Valea Jiului.

Luni seara, cei aproximativ 80 de mineri blocați în subteranul Minei Lupeni de 6 zile au anunțat că vor ieși la suprafață şi că vor renunța la protest, după ce guvernanții au anunțat că s-au găsit soluții pentru situația salarială din zonă.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunța că, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții minerilor s-a decis că aceștia își vor primi salariile în trei tranșe, prima plată urmând să se facă pe 25 și 26 februarie.

Minerii de la Lupeni au renunțat la protest, după 6 zile în subteran

Imediat după întâlnirea cu reprezentanții Executivului, mai mulți mineri au coborât în subteranul Minei Lupeni, pentru a le arăta celor aproximativ 80 de mineri blocaţi în subteran de 6 zile, angajamentul semnat de ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu privire la soluţiile găsite pentru rezolvarea revendicărilor minerilor.

ADVERTISEMENT

Un bărbat care a coborât în Mina Lupeni pentru a le transmite protestatarilor documentul semnat în Capitală a ieşit la suprafaţă şi a anunţat că protestul s-a încheiat.

”Mulțumim lui Dumnezeu că acest protest s-a terminat. Toţi vor ieşi din mină, toţi vor să îşi vadă soţiile, copiii, să vină să îi întâmpine pentru că sunt eroi”, a declarat acesta, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că se va deplasa în orele următoare să anunţe familiile minerilor blocaţi în subteran să vină să îi întâmpine la ieşirea din mină.

Reacția oficială a Ministrului Energiei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat oficial că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

ADVERTISEMENT

”S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că în zilele de 25 şi 26 ale lunii curente minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.

ADVERTISEMENT