Minerii din Valea Jiului organizează “marşul disperării” pînă în Bucureşti. Ortacii pornesc luni dimineaţă spre Capitală

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/04/2016, 21:52
Minerii din Valea Jiului organizează “marşul disperării” pînă în Bucureşti. Ortacii pornesc luni dimineaţă spre Capitală

Protest de amploare al minerilor de la complexul energetic Oltenia. Nemulţumiţi că în acest urmează disponibilizări masive, în jur de 3.000 de oameni rămân fără locuri de muncă, sute de mineri vor merge în marş, pe jos, până în Capitală.

Oamenii pleacă de la Târgu Jiu şi vin spre Bucureşti, vorbim despre o distanţă de 320 de kilometri.

Marşul este programat să înceapă luni dimineaţă şi este greu de estimat când se va termina, pentru că minerii au de parcurs 320 de kilometri.

Reporterul Antena 3 Georgiana Murgilă a explicat că traseul va fi Târgu Jiu – Turceni – Craoiva – Slatina – Piteşti – Bucureşti.

“Cel mai probabil undeva la sfârşitul săptămânii viitoare vor ajunge protestatarii în Bucureşti şi vor putea discuta cu cei de la Guvern. Aceştia susţin că mesajele politicienilor în campanii au fost doar promisiuni goale, pentru că nu s-a schimbat nimic în ceea ce îi priveşte. Tocmai de aceea, minerii spun că acesta este un marş al disperării, pe care să îl vadă o ţară întreagă şi pe care să îl ia în seamă politicienii.”

Sursă:www.antena3.ro

Închide ×