News

Minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski, vândută cu 50.000 de dolari la o licitație. Cumpărătorul, un patron din NFL

O minge de baseball semnată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost vândută cu peste 50.000 de dolari la o licitație din SUA. Cumpărătorul este un patron din NFL.
13.05.2022 | 09:23
Minge de baseball semnata de Volodimir Zelenski vanduta cu 50000 de dolari la o licitatie Cumparatorul un patron din NFL
Un patron din NFL a cumpărat, la o licitație, o minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski. Sumă uriașă plătită. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O casă de licitații din Statele Unite ale Americii, RR Auction, a scos la licitație o minge de baseball cu semnătura președintelui Volodimir Zelenki.

Un patron din NFL a cumpărat, la o licitație, o minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski. Sumă uriașă plătită

Mingea de baseball a fost semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei călătorii în SUA, în urmă cu trei ani. Recent, aceasta fost scoasă la vânzare, la Boston.

ADVERTISEMENT

Obiectul a fost semnat în septembrie 2019, în timpul unei călătorii întreprinse la la New York de liderul de la Kiev, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU).

La mijlocul acestei săptămâni, casa licitaţie din Boston, RR Auction, a declarat că are o ofertă câştigătoare pentru mingea din meciul de baseball al Rawlings Major Ligue. Oferta a fost de trei ori mai mare decât estimarea.

ADVERTISEMENT

Dacă în primă fază numele celui care a câștigat licitația a rămas anonim, între timp lucrurile s-au schimbat.

Joi dimineață, proprietarul clubului Indianapolis Colts din National Football League (NFL), Jim Irsay, a dezvăluit că el este cumpărătorul mingii de baseball.

ADVERTISEMENT
  • 50.013 dolari a plătit Jim Irsay pentru mingea semnată de Zelenski

”Adăugată la @IrsayCollection după licitația de ieri. Singura minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite la New York în 2019. O parte din încasări este destinată poporului ucrainean”, a scris Irsay pe Twitter.


Mingea este semnată cu vârf de pâslă negru, cu litere chirilice ucrainene şi latine. Ea e însoțită de o scrisoare semnată de Volodimir Ielchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU.

ADVERTISEMENT

Zelenski, popular și în Polonia. Timbre cu chipul liderului de la Kiev, vândute pe sume impresionante

Volodimir Zelenski se bucură de o popularitate uriașă și în țara vecină, Polonia. Operatorul poștal de aici a emis timbre cu imaginea președintelui ucrainean. Cererea a fost atât de mare, încât toate s-au epuizat într-o oră.

Suma strânsă din vânzarea acestor timbre va fi folosită pentru ajutorul umanitar acordat Ucrainei.

S-au tipărit 99 de coli a câte nouă timbre, prețul unui set fiind de aproximativ 960 de euro.

Prețul unei set a fost de aproximativ 1.200 de dolari, iar cei aproximativ 120.000 de dolari strânși vor fi direcționați pentru sprijinirea Ucrainei, scrie Odessa-Journal.

ADVERTISEMENT