Fotbal international

Galerie foto. A fost lansată mingea oficială pentru Cupa Mondială din 2018! Cum arată şi ce conţine noul Telstar 18

Firma Adidas a lansat mingea oficială pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2018, care va purta numele Telstar 18.
10.11.2017 | 08:16

Telstar 18 dispune de un cip NFC inserat – prima dată când se utilizează un cip în realizarea unei mingi oficiale de fotbal – şi devine astfel cea mai inovativă minge folosită la Cupa Mondială. Cipul facilitează consumatorilor interacţiunea cu mingea folosind un smartphone.

În momentul interacţiunii, fiecare minge generează un cod unic, oferind conţinut şi informaţii exclusive pentru utilizator. Experienţa personalizată şi localizarea permit afişarea detaliilor specifice fiecărei mingi şi le oferă utilizatorilor acces la provocări la care pot participa până la începutul Campionatului Mondial.

Mingea Telstar 18 a fost testată de jucătorii importanţi

Modelul de minge ce va fi folosit în Rusia imită primul balon adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în cadrul turneului final din Mexic. Numele original provine din poziţionarea sa ca ”Star de televiziune”. Este prima minge decorată cu pentagoane negre, modelul fiind conceput pentru a se evidenţia pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

Mingea a trecut prin teste ample, pentru a avea siguranţa că răspunde nevoilor celor mai buni jucători de fotbal din lume. Importanţi fotbalişti ai echipelor naţionale şi celor mai mari cluburi din lume, precum Argentina, Columbia, Mexic, Manchester United, Juventus Torino, Real Madrid şi Ajax Amsterdam, au fost implicaţi în procesul de testare a balonului.