Fotbal international

Mingile din Champions League îşi schimbă culoarea! Cum vor arăta baloanele în sezonul viitor

02.08.2018 | 18:35
Mingi pentru sezonul 2018-2019 din Liga Campionilor

Mingile care vor utilizate în sezonul 2018-2019 în faza grupelor din Champions League au apărut pe internet, iar fanii au avut parte de o surpriză. Baloanele nu vor mai avea fundalul alb, la fel cum s-a întâmplat în anii precedenţi, fiind concepute în sezonul 2018-2019 cu un fundal albastru.

Adidas este principalul brand care va oferi mingile pentru stagiunea 2018-2019 în faza grupelor, acolo unde din păcate nu va ajunge nici o formaţie din România după ce campioana en-titre, CFR Cluj, a fost eliminată de suedezii de la Malmo în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Mingile din Europa League, la fel de spectaculoase precum cele din Liga Campionilor

Molten va asigura baloanele pentru următorul sezon din Europa League, mingea fiind de culoare albă cu două benzi portocalii care se intersectează. Adidas a pregătit în schimb un model extrem de spectaculos pentru finala competiţiei, programată pe Wanda Metropolitano din Madrid. Furnizorul german a realizat un model cu un fundal roşu şi portocaliu şi stele de culoare albă pentru ultimul act al întrecerii.

mingi champions league 2018 - 2019
mingi champions league 2018 – 2019

Portarii de la Campionatul Mondial 2018 de fotbal au criticat dur mingea modelul Tesltar 18 lansat de către Adidas la turneul final din Rusia. Pepe Reina, Marc Andre Ter Stegen sau David De Gea au fost doar câţiva dintre cei care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la mingea respectivă. Ultimul dintre ei a şi gafat copilăreşte de altfel la unul dintre golurile marcate de Cristiano Ronaldo în partida Spania – Portugalia 3-3 la întrecerea din Rusia.

Reina se aştepta la un număr record de goluri înainte de Campionatul Mondial 2018 din afara careului:“Ar trebui să o schimbe, încă e timp. Face lucruri ciudate, are un zbor incontrolabil. Pariez că la Mondiale, cu un astfel de balon, vor fi cel puţin 35 de goluri din afara careului. Nimeni nu reuşeşte să-i înţeleagă traiectoria. Noi, portarii, vom avea mari probleme”, a spus Reina pe atunci.

Telstar 18 a fost o reinterpretare a primei mingi creată de Adidas pentru o ediţie de la Campionatul Mondial. Celebra minge a fost lansată în 1970 la turneul final disputat în Mexic. De altfel, numele mingi provine din poziţionarea ca Start de televizine. A fost prima minge decorată cu pentagoane negre, care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, modelul fiind conceput pentru a se evidenția pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

Faza grupelor va debuta în Liga Campionilor pe data de 18 septembrie, în timp ce ultimul act al întrecerii se va disputa 1 iunie 2019. Întrecerea din sezonul 2018-2019 a adus la start nu mai puţin de 79 de echipe în total, dar doar 32 dintre ele vor avea ocazia să evolueze în faza grupelor şi să descopere noua minge.

Europa League a avut la start nu mai puţin de 158 de formaţii, iar din 20 septembrie 48 dintre ele vor începe faza grupelor în a doua competiţie ca şi importanţă din fotbalul european. Finala întrecerii este programată pe 29 mai, la Baku, în Azerbaijan. Opt echipe din Liga Campionilor se vor alătura celor din Europa League după încheierea fazei grupelor în cele două competiţii europene. România ar putea avea patru reprezentante, în cazul în care Viitorul, CFR, FCSB sau Craiova reuşesc să treacă de tururile preliminare.