Nicio categorie

Mini-vacanţă pentru bugetari, de Sfânta Mărie: de joi până duminică

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea liber atât joi, cât şi vineri. Guvernul acordă încă o zi liberă pentru bugetari, vineri,...
15.08.2013 | 10:12
Mini-vacanţă pentru bugetari, de Sfânta Mărie: de joi până duminică
ADVERTISEMENT

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea liber atât joi, cât şi vineri. Guvernul acordă încă o zi liberă pentru bugetari, vineri, după cea legală de joi, pentru Adormirea Maicii Domnului. 

„O să adoptăm astăzi Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care se va recupera într-una dintre sâmbetele viitoare“, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.   Ziua de 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului, a fost declarată  zi liberă în 2008.   În anul 2013, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege,  8 zile  pică în cursul săptămânii şi 4 zile în weekend.   Potrivit Codului Muncii, 12 sărbători legale au fost stabilite zile libere pentru bugetari. Acestea sunt:  1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti,  1 mai şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului – 15 august; Sfântul Andrei – 30 noiembrie; 1 decembrie – Ziua Naţională a României; prima şi a doua zi de Crăciun – 25 si 26 decembrie. Cadrele didactice nu au liber   Într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale se precizează că toate persoanele implicate în activităţi şcolare şi instituţionale – elevi, cadre didactice, personal administrativ etc. – îşi vor desfăşura programul în mod normal pentru data de 16 august, aşa cum a fost deja prevăzut în calendarele aprobate de minister. Aceste activităţi au fost programate cu mult timp în  urmă, iar unele dintre ele se află în plină desfăşurare. Toate persoanele vizate de decizia MEN vor beneficia de o zi liberă, stabilită de fiecare instituţie în parte, alta decât data de 16 august. Legislaţia muncii este dură cu angajatorii care încalcă salariaţilor dreptul de a beneficia de zilele libere acordate de stat. Amenzile pentru angajatorii care nu acordă zilele libere legale sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Sursa: Adevărul

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri