Cine vine la Ministerul TRANSPORTURILOR? Rămâne portofoliu la PSD? Variante vehiculate

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/06/2015, 09:59
Cine vine la Ministerul TRANSPORTURILOR? Rămâne portofoliu la PSD? Variante vehiculate

Social-democraţii caută ministru pentru Transporturi. Demisia lui Ioan Rus, după ce a jignit familiile românilor care muncesc în străinătate, lasă un loc liber în Guvern.

Favoriţi sunt Mihai Fifor, preşedintele Comisiei de Transporturi din Senat, şi Iulian Matache, secretar de stat în ministerul de resort.

Cel mai probabil azi vom afla numele noului Ministrul, iar primul ministru spune că vrea să se consulte cu preşedintele Klaus Iohannis, înainte de numire.

Există de asemenea posibilitatea unui interimat de 45 de zile sau ca portofoliul să treacă de la PSD la UNPR.

Ioan Rus şi-a dat demisia, joi, din funcţia de ministru al Transporturilor. Totul, după ce acesta a făcut, într-o emisiune TV, o serie de declaraţii despre muncitorii români care lucrează în străinătate şi despre familiile acestora.

”Regret situaţia generată de declaraţiile domnului Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuţie cu acesta, la Palatul Victoria.

După declaraţiile făcute, ministrul şi-a cerut scuze printr-un comunicat în care precizează că nu s-a dorit ”să aducă în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atragă atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”.

Sursa: realitatea.net

Închide ×