Life

Ministerul Afacerilor Interne, semnal de alarmă după ce trei persoane au murit înecate pe litoralul românesc: “Nu vă mai riscați viața!”

Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă după ce trei persoane au murit înecate pe litoralul românesc ieri, printre care și un salvamar.
09.08.2022 | 08:45
Ministerul Afacerilor Interne semnal de alarma dupa ce trei persoane au murit inecate pe litoralul romanesc Nu va mai riscati viata
Ministerul Afacerilor Interne, semnal de alarmă după ce trei persoane au murit înecate pe litoralul românesc. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă după ce trei persoane au murit înecate pe litoralul românesc. Tragediile s-au petrecut în aceeași zi, chiar la începutul săptămânii.

Ministerul Afacerilor Interne, semnal de alarmă după ce trei persoane au murit înecate pe litoralul românesc

Românii își petrec concediul pe litoralul românesc în număr mare. Deși nu sunt la fel de mulți ca în anii trecuți, românii vor să se bucure de concediu în stațiunile din țara natală.

ADVERTISEMENT

Din păcate, tot mai mulți își riscă viața din cauza faptului că se aventurează în apele mării, ignorând indicațiile autorităților.

Luni, trei bărbați au murit în apele Mării Negre, trași de curenți în larg, în stațiunile Eforie Nord și Saturn.

ADVERTISEMENT

Un turist a fost tras de curenți în stațiunea Eforie Nord, la fel ca salvamarul care i-a sărit în ajutor. Deși cadrele medicale au depus eforturi pentru a-i salva, niciunul nu a supraviețuit.

O persoană a murit înecată și în stațiunea Saturn după ce a intrat în apă, deși înotul era interzis.

ADVERTISEMENT

După aceste tragedii, Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă, postând un mesaj pe pagina oficială. Turiștii au fost îndemnați să respecte indicațiile salvamarilor și să nu-și mai riște viața intrând în mare.

Valurile vor fi la fel de violente și în următoarele zile, motiv pentru care steagul roșu rămâne ridicat, iar înotul este în continuare interzis.

ADVERTISEMENT

“Nu vă mai riscați viața! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore.

La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați.

Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis.

Vă rugăm insistent să respectați indicațiile salvamarilor!”, este mesajul postat de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook.

Victimele din Eforie Nord sunt doi bărbați în vârstă de 28 de ani, din Ialomița, respectiv 48 de ani, din Dâmbovița. Tânărul care și-a pierdut viața în stațiunea Saturn avea doar 23 de ani.

ADVERTISEMENT