News

Ministerul Agriculturii, măsuri împotriva coronavirusului! Fermierii s-au amuzat când au primit comunicatul

17.03.2020 | 14:53
Ministerul Agriculturii masuri impotriva coronavirusului Fermierii sau amuzat cand au primit comunicatul
ADVERTISEMENT

Ministerul Agriculturii nu a mai ezitat și a transmis fermierilor din sectorul vegetal câteva măsuri împotriva coronavirusului! Instituția a emis un document cu recomandări pentru aceștia tocmai pentru ca activitatea din exploatațiile agricole și lucrările câmpului să nu fie afectată de epidemia de coronavirus.

Ministerul Agriculturii, măsuri împotriva coronavirusului!

Au existat și zâmbete printre agricultori atunci când au auzit ce trebuie să facă pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. Dacă unele măsuri au fost chiar primite cu interes, altele au reușit să stârnească amuzamentul oamenilor.

ADVERTISEMENT

„Abia aștept să văd cum putem gestiona faptul că oamenii trebuie să evite contactul interpersonal. La vestiare n-au voie să vorbească? Vestiare? Dar pe câmp când se întâlnesc pot măcar să se salute?” a întrebat amuzat pentru FANATIK un fermier din zona Bihorului.

Fermierii s-au amuzat când au primit comunicatul

Nici ideea unui program de lucru diferențiat nu i-a încântat prea mult pe oamenii care conduc fermele. Ei spun că lucrul acesta se poate face în funcție de ceea ce se produce în ferma respectivă. „E mai dificil să-mi chem eu om după amiaza sau seara când poate că nici nu mai am ce să mai fac cu el”, a spus și Berescu Florian, un alt fermier din Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Nici programarea declanșării campaniei agricole de primăvară prin aprovizionarea cu inputuri, respectiv prin asigurarea în fermă a cantităților necesare de motorină, semințe și îngrășăminte, nu pare a fi o măsură pe gustul tuturor.

Oamenii spun că lucrul acesta se poate întâmpla doar în situația fermelor mari, a celor care dispun de lichidități serioase pentru a putea gestiona o asemenea situație. Sunt însă și măsuri pe care fermierii le-au aplaudat la scenă deschisă.

ADVERTISEMENT

Agricultorii spun că dotarea personalului angajat cu dispozitive de protecție individuală corespunzătoare, printre care salopete/cămăși, șorțuri de unică folosință, încălțăminte de purtat deasupra celei obișnuite, mănuși, măști, reprezintă un lucru primordial.

„În cazul fermelor cu volum mare de lucrări de sezon și care dispun de un număr crescut de personal (permanent, sezonier, zilier), se va organiza activitatea în ture, astfel încât personalul să nu se intersecteze.

ADVERTISEMENT

Se va asigura cazarea personalului în fermă pentru o perioadă mai lungă de timp. În cazul menținerii permanente a personalului în fermă, se vor asigura condiții de cazare și hrană pentru acesta”, se mai arată în comunicatul celor de la MADR

 

 

 

ADVERTISEMENT