News

Ministerul Apărării din Ucraina, despre a doua zi de război cu Rusia: ”Ne apărăm pe patru fronturi. Astăzi va fi cea mai grea zi”

Ministrul apărării din Ucraina transmite vineri că trupele armate locale se apără pe patru fronturi și că a doua zi de război cu Rusia ”va fi cea mai grea.”
25.02.2022 | 10:00
Ministerul Apararii din Ucraina despre a doua zi de razboi cu Rusia Ne aparam pe patru fronturi Astazi va fi cea mai grea zi
ADVERTISEMENT

Hanna Malyar, ministrul apărării din Ucraina, spune că unitățile armatei ucrainene apărău ultima oară poziții pe patru fronturi, în ciuda faptului că sunt depășite numeric.

În plus, Ucraina se așteaptă la un atac rusesc cu tancuri asupra capitalei sale, Kiev, care ar putea deveni ”cea mai grea zi a războiului” spune un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, potrivit Alarabia News.

ADVERTISEMENT

Rachete rusești în Kiev, de la primele ore ale dimineții

Un înalt oficial ucrainean al apărării a avertizat că forțele ruse vor intra în zonele din afara capitalei Kiev mai târziu, vineri, după ce oficialii au declarat că orașul și alte locații au fost lovite de rachete rusești la primele ore ale dimineții.

Aceste informații vin la scurt timp după ce Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a precizat că ”sabotori ruși” au intrat deja în Kiev și-l au pe el ca țintă principală, iar familia sa este ”ținta nr.2”.

ADVERTISEMENT

Zelenski: ”Eu am devenit ținta nr. 1, iar familia mea, ținta nr. 2 a sabotorilor ruși”

Totodată, liderul Ucrainei a punctat faptul că țara lui este abandonată în lupta cu Rusia și că nimeni nu și-ar dori ca să adere la NATO, deoarece se teme de război cu Kremlinul.

”Am primit informații că grupurile de sabotaj inamice au pătruns în Kiev. Potrivit informațiilor noastre, eu am devenit ținta nr. 1, iar familia mea, ținta nr. 2.

ADVERTISEMENT

Ei vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe șeful statului. Astăzi, am întrebat 27 de lideri europeni dacă Ucraina va adera la NATO. Toată lumea se teme, nu răspund. Dar nu ne este frică de nimic.

Nu mi-e frică de Rusia. Să nu ne fie frică să vorbim cu Rusia, să vorbim despre garanțiile de securitate pentru statul nostru, despre statutul neutru.

ADVERTISEMENT

Nu suntem acum în NATO, dar ce garanții vom avea? Și ce țări ni le vor oferi? Ucraina este lăsată singură.

Cine este pregătit să lupte împreună cu noi? Eu nu văd pe nimeni”, a subliniat Zelenski, într-un mesaj video.

Între timp, mai mulți români din Ucraina trec frontiera și vin fie în România, fie în Republica Moldova, pentru a scăpa de război. Și-au luat cu ei doar câteva bagaje, copiii și documente.

Joi noapte rușii au ocupat și Insula Șerpilor, situată la doar 40 și ceva kilometri de țara noastră. Soldații ucraineni aflați acolo au fost uciși.

Tot războiul a pornit în ziua de 24 februarie, în noaptea de miercuri spre joi. În jurul orei 5 dimineața, Vladimir Putin a dar ordin ca armata sa să invadeze Ucraina, pe scară largă.

ADVERTISEMENT