News

Ministerul Comunicațiilor, anunț despre scumpirea abonamentelor telefonice. Cum sunt afectați românii

05.05.2019 | 18:03
Ministerul Comunicațiilor, anunț despre scumpirea abonamentelor telefonice. Cum sunt afectați românii
Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu

Problema scumpirii abonamentelor telefonice continuă să reprezinte un subiect de interes pentru Guvernul României. Nemulțumit de decizia companiilor de telefonie mobilă, care și-au notificat deja abonații cu privire la majorarea tarifelor, ministrul Comunicațiilor a luat atitudine.

Ce spune Ministrul Comunicațiilor despre scumpirea abonamentelor telefonice

În acest sens, Alexandru Petrescu spune că eliminarea practicilor incorecte față de români va rămâne principala preocupare a ministerului pe care îl conduce. Anunțul său vine după ce, în urmă cu două săptămâni, oficialul se declarase revoltat de creșterile de prețuri înregistrate în ultima perioadă, în special în domeniul comunicațiilor.

Acum 3 săptămâni scriam că sunt revoltat de creşterile de preţuri din ultima perioadă înregistrate la nivelul tarifelor în comunicaţii, lansând ipoteza unei scumpiri anticipative practicate de unii operatori, în condiţiile în care OUG114/2018 cu modificările şi completările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă! , a scris Alexandru Petrescu pe contul personal de Facebook.

Probleme pentru principalii operatori de telefonie mobilă
Probleme pentru principalii operatori de telefonie mobilă

Amenzi usturătoare pentru operatorii care introduc abuziv clauze în contractele cu abonații

În seara aceasta, motivele mele de îngrijorare şi semnalul de alarmă pe care l-am tras autorităţilor competente pentru a proteja românii de practici comerciale incorecte s-au dovedit a fi perfect justificate. În seara aceasta, ANPC a anunţat că a dispus prin Ordin al Preşedintelui încetarea practicii comerciale incorecte de majorare a tarifelor de către unul dintre operatori în raport cu consumatorii (fiind deopotrivă şi amendaţi), protejând astfel peste 2, 3 milioane de abonaţi” , a mai spus ministrul.

Reacția sa vine în contextul în care ANPC a amendat un operator de telefonie cu suma de 70.000 de lei, obligându-l totodată să pună punct practicilor incorecte față de proprii clienți. Autoritatea nu a dezvăluit însă și numele respectivei companii.

Prin Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor” , se arată într-un comunicat transmis de ANPC.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri