News

Ministerul de Externe, atenționare pentru cetățenii care călătoresc prin Bulgaria. Timpii de așteptare ajung și la 6 ore

20.05.2020 | 14:30
Ministerul de Externe atentionare pentru cetatenii care calatoresc prin Bulgaria Timpii de asteptare ajung si la 6 ore
ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe a transmis o atenționare pentru cetățenii români care călătoresc prin Bulgaria în această perioadă că există aglomerări la graniță.

Ministerul de Externe, atenționare pentru cetățenii care călătoresc prin Bulgaria

Într-o informare făcută pe site-ul oficial, Ministerul de Externe îi atenționează pe cei care călătoresc prin Bulgaria că timpii de așteptare la intrarea în țară pot ajunge până la 6 ore.

ADVERTISEMENT

”Din cauza numărului mare de cereri pentru tranzit transmise de misiunile diplomatice, durata de procesare a acestora de către autoritățile bulgare a crescut în mod semnificativ”, mai notează MAE.

Tranzitarea teritoriului Bulgariei este permisă doar pentru întoarcerea în statul de reşedinţă şi numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să conțină solicitarea trimisă la Amabasada României la Sofia

Conform reglementărilor în vigoare, cetăţenii români pentru care se permite tranzitul pe teritoriul Bulgariei trebuie să informeze în prealabil Ambasada României la Sofia, pentru a obţine acordul cu privire la punctele de trecere a frontierei pentru intrare, respectiv ieşire pentru trecerea în regim de tranzit.

”Având în vedere numărul foarte mare de solicitări de aprobare a intrării/tranzitului pe teritoriul Republicii Bulgaria, MAE recomandă cetăţenilor români să informeze Ambasada României la Sofia cu minimum 48 de ore înainte de data sosirii în Bulgaria”, mai notează MAE.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetăţenii români sunt rugaţi să transmită o solicitare pe adresa de e-mail a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Sofia: sofia.consul@mae.ro. Solicitarea transmisă trebuie să conţină următoarele informaţii:

  • numele şi prenumele persoanelor;
  • numărul paşaportului / seria şi numărul cărţii de identitate;
  • data intrării pe teritoriul Bulgariei (data şi ora zborului, dacă este cazul);
  • traseul tranzitului (punctul de intrare, respectiv punctul de ieşire în/din Bulgaria);
  • dacă este disponibil, numărul de înmatriculare al mijlocului de transport care asigură deplasarea pe teritoriul Bulgariei.
ADVERTISEMENT

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Bulgaria și Serbia au anunțat redeschiderea granițelor pentru turiști de la 1 iunie, după o videoconferință între premierul bulgar și președintele sârb și la care au mai participat Ludovic Orban și prim-ministrul Greciei.

ADVERTISEMENT