News

Ministerul de Finanțe vrea impozit pe bacșișul dat la restaurante și hoteluri: „Să rezolvăm această speță”

07.08.2019 | 14:55
Ministerul de Finante vrea impozit pe bacsisul dat la restaurante si hoteluri Sa rezolvam aceasta speta
ADVERTISEMENT

Ministerul de Finanțe și ANAF pregătesc impunerea unui impozit pe bacșișul pe care românii îl dau la restaurante și hoteluri. Ministrul Eugen Teodorovici spune că proiectul va fi prezentat până la finalul acestei luni, iar până la finalul anului, măsura va fi implementată și e gândită să fie în avantajul clienților, dar și al statului.

Impozit pe bacșiș – proiectul de suflet al lui Eugen Teodorovici

Reprezentanții patronilor din domeniul HoReCa au ajuns ieri la o înțelegere cu cei de la Fisc și au discutat și cu ministerul Eugen Teodorovici. „Până la final de august o să avem postate un set de modificări – propuneri din economie – pe zone de Cod fiscal, la care se pot adăuga și aceste propuneri, astfel ca la final de an să rezolvăm această speță”, a transmis Teodorovici, scrie startupcafe.ro.

ADVERTISEMENT

Ministrul a fost întrebat dacă această impozitare s-ar putea extinde și la frizerii și saloane de coafură și a spus că dacă vor exista solicitări și din partea patronilor care dețin astfel de saloane de înfrumusețare se va discuta. „Pe ramura respectivă, dacă se solicită, vedem exact dacă se poate aplica și atunci deschiderea noastră ca stat e totală”, a mai spus Teodorovici.

impozit pe bacsis
Bacșișul va fi trecut pe bonul fiscal și va fi impozitat cu 10%, susține Teodorovici. Sursa foto: hepta.ro

„Există avantaje în special pentru cei care prestează servicii”

Conform ministerului care va reglementa acest impozit, este vorba despre 10% din bacșișul pe care oamenii îl dau, iar bacșișul respectiv va fi trecut pe bonul fiscal. Bacșișul plătit cu cardul bancar va fi virat obligatoriu de către firmă, conform viitoarei reglementări. Unul dintre antreprenorii din turismul românesc, Dragoș Anastasiu, susține că această măsură va fi una bună pentru statul român.

ADVERTISEMENT

„Credem că există foarte multe avantaje în special pentru cei care prestează serviciile, pentru că vor avea venituri transparente mai mari, vor avea posibilitatea să acceseze credite mai ușor și orice alte facilități de tip financiar”, susține Anastasiu.

Tags: