News

Ministerul Educației a anulat achiziția de măști pentru elevi și profesori. Monica Anisie a explicat motivul

25.05.2020 | 14:55
Ministerul Educatiei a anulat achizitia de masti pentru elevi si profesori Monica Anisie a explicat motivul
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a decis anularaea achiziției de măști de protecție pentru elevi și profesori, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii.

Ministerul Educației a anulat achiziția de măști pentru elevi și profesori

Ministerul Educației a anunțat că a anulat procedura de achiziție a măștilor pentru elevi și profesori, deoarece firma care a venit cu oferta inițială nu are pe stoc numărul de măști necesar.

ADVERTISEMENT

”Am anulat procedura pentru că cei care au venit cu oferta au spus inițial că au pe stoc întreaga cantitate de măști, 17 milioane, după care au anunțat că au doar 6 milioane de măști”, a declarat ministrul Monica Anisie pentru edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai precizat că în final s-a constatat că de fapt în stocul firmei nu existau decât 1.300.000 de măști, iar procedura a fost anulată vineri, 22 mai, și va fi reluată începând de luni, 25 mai.

ADVERTISEMENT

Anisie se așteaptă ca măștile să ajungă până la 2 iunie, atunci când va începe școala

Monica Anisie a explicat de ce s-a întârziat lansarea achiziției, deși în caietul de sarcini există o notă din 28 aprilie 2020 în care sunt enumerate categoriile de produse care urmează să fie achiziționate de MEC pentru continuarea studiilor, printre care și măști.

”Au fost de îndeplinit anumite condiții, din punct de vedere procedural. Iar Legea 55, care prevede obligativitatea ca Ministerul Educației să le asigure tuturor elevilor și profesorilor măști de protecție, a apărut abia pe 15 mai și abia în această lege apare obligația ca Ministerul Educației să cumpere măștile”, a spus Anisie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a menționat că dacă se vor respecta termenele impuse de instituția pe care o conduce în caietul de sarcini realizat acum, este sigură că măștile vor ajunge până pe 2 iunie, data la care copii vor reveni la școală.

Ghidul revenirii elevilor la şcoală în contextul pandemiei de COVID-19 a fost prezentat de Ministerul Educației. Oficialii din învățământ au anunțat și măsurile de prevenire și protecție în sălile de clasă, iar printre acestea se află și obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a încep în iunie cursurile de pregătire pentru examene, iar de la jumătatea lunii încep examenele propriu-zise, Evaluarea Națională și apoi bacalaureatul.

ADVERTISEMENT