News

Ministerul Educației a publicat ghidul oficial pentru elevi și profesori cu 2 săptămâni înainte de începerea școlii

01.09.2020 | 13:10
Ministerul Educatiei a publicat ghidul oficial pentru elevi si profesori cu 2 saptamani inainte de inceperea scolii
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a publicat ghidurile oficiale pentru profesori și școli, în funcție de nivelul de învățământ.

Ghidurile metodologice pentru grădinițe, cel pentru învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și vocațional au fost publicate pe o platformă specială a MEC.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, profesorii și elevii au puțin timp la dispoziție pentru a parcurge și implementa regulile impuse de MEC, lucru care dă emoții tuturor înainte de începerea anului școlar.

Ministerul Educației a publicat ghidul oficial pentru profesori și elevi înainte de începerea școlii

Ghidul pentru grădinițe este recomandat și acelor unități de învățământ preuniversitar care au în subordine grupe de învățământ preșcolar, dar și unităților de învățământ preșcolar particular, conform edupedu.ro

ADVERTISEMENT

Ghidul pentru grădinițe poate fi descărcat aici

Ghidul pentru învățământul primar anunță care sunt prioritățile comunității educaționale în viitorul an școlar.

Ghidul pentru învățământul primar poate fi descărcat aici

Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal propune un orar modular, care poate fi realizat pe parcursul unui semestru, prin însumarea tuturor orelor de la fiecare disciplină și programarea unor module (perioade).

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, într-o perioadă elevii vor avea 2 ore pe zi, în fiecare zi, la o disciplină. Așadar, elevii vor avea numai 2 sau 3 discipline simultan, conform planurilor-cadru ale clasei respective.

În cazul disciplinelor cu un număr mare de ore pe săptămână se vor organiza între 2 și 4 module pe semestru. De exemplu, pentru 4 ore pe săptămână vor fi în 17 săptămâni 68 de ore care pot fi planificate în 2 module de câte 2 săptămâni și unul de 3 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Realizarea acestui orar va fi decisă de fiecare unitate de învățământ în parte, nefiind nevoie de modificări legislative pentru adoptarea unui orar modular.

Ghidul pentru ciclurile gimnazial și liceal poate fi descărcat aici

Ghidul pentru învățământul profesional își propune să abordeze aspectele „specifice formării de specialitate în laboratoare, ateliere din şcoală şi la operatorii economici. Pregătirea elevilor pentru predarea teoretică a modulelor de specialitate în școală se realizează similar și integrat cu celelalte ore/ discipline”.

Ghidul pentru învățământul profesional poate fi descărcat aici

ADVERTISEMENT