Ministerul Educaţiei, anunţ pentru elevi. Nu s-a mai întîmplat în ultimii 26 de ani

Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite pentru prima dată în ultimii 26 de ani, reprezentanţii editurilor având negocieri, săptămâna aceasta, cu Ministerul Educaţiei, urmând ca luni să înceapă contractarea editurilor care vor asigura manualele.

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale şcolare gratuite distribuite de Ministerul Educaţiei, pentru prima dată în 26 de ani. Săptămâna aceasta, reprezentanţii editurilor negociază cu Ministerul Educaţiei în această privinţă, urmând ca luni să înceapă contractarea, au explicat pentru Mediafax surse din Ministerul Educaţiei, citate de Libertatea.

Este vorba de trei milioane de manuale care vor costa, în total, la ambele clase, peste 27 de milioane de lei, au mai spus sursele.

Problema manualelor gratuite pentru anii terminali de liceu este discutată de câţiva ani cu reprezentanţii elevilor. Anul şcolar trecut se ajunsese la o soluţie de compromis, prin care elevii şi-au putut deconta suma de 55 de lei în baza chitanţelor de achiziţie a unor manuale. Însă, reprezentanţii elevilor atrăgeau atenţia atunci, că banii nu le ajungea nici pentru achiziţionarea a trei manuale şi mulţi elevi nici nu au mai decontat manualele.