News

Ministerul Educației, apel disperat către părinți, după apariția cazurilor de Covid în școli: „Mai multă atenție”

11.02.2021 | 14:25
ADVERTISEMENT

La nici o săptămână de la redeschiderea școlii sunt deja 58 de cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul elevilor români.

În acest context, ministrul Sorin Cîmpeanu le cere părinților să „aibă un pic mai multă atenție” la starea de sănătate a copiilor atunci când sunt duși la școală.

ADVERTISEMENT

Prima săptămână de școală dă deja mari emoții ministerului, iar în acest ritm al infectărilor reîntoarcerea la învățământul online poate fi o realitate care nu poate fi evitată.

Sorin Cîmpeanu le cere părinților să fie mult mai atenți

Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a declarat ministrul Educației în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că toate școlile sunt monitorizate atent și autoritățile vor lua toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii. „Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară deşi”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform autorităților sunt 58 de cazuri de infectare cu Covid, din rândul elevilor, la nivel național. 8 elevi şi 6 angajaţi în unităţi de învăţământ din Constanța au confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor. În București numărul elevilor infectați a ajuns la 6. În județul Gorj au fost identificate 5 cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit Digi 24. Pe lângă aceștia ar mai fi 17 angajați din sistemul de învățământ care au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT