Ministerul Educaţiei a fost dat în judectă de elevi după notele de la Bacalaureat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 10:35
Ministerul Educaţiei a fost dat în judectă de elevi după notele de la Bacalaureat

Situaţie inedită în justiţia românească. Şeful Consiliului Elevilor vrea să se judece cu Ministerul Educaţiei din cauza notei de la Bacalaureat. Tânărul, care tocmai a terminat clasa a 12-a, e nemulţumit că nota la una din probe nu i-a fost modificată, deşi după contestaţie obţinuse un punctaj mai bun.

În prezent, există o prevedere care spune că nota nu poate fi contestată decât dacă, în urma contestaţiei, există o diferenţă mai mare de 0,5 puncte.

Preşedintele Cosiliului Elevilor, Horia Oniţa, spune că această prevedere este una care discriminează elevii care obţin note mai bune după ce fac contestaţii. De altfel este chira şi situaţia sa, pentru că la proba de la Limba şi Literatura Română a obţinut 9,25, a făcut contestaţie, a obţinut 9,60, însă nota nu i-a fost modificată tocmai din cauza acestei prevederi.

Horia Oniţa a susţinut că deja a depus o plângere la Ministerul Educaţiei prin care cere ca această prevedere să fie exclusă din anul viitor, iar pentru notele de anul acesta, Horia Oniţa a spus că va merge în instanţă pentru a-şi face dreptate.

Potrivit preşedintelui Consiliului Elevilor, mai mulţi elevi se află în aceeaşi situaţie şi vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată.

Horia Oniţa este nemulţumit şi de faptul că, în urma contestaţiei, notele pot să scadă, astfel că vrea ca Ministerul Educaţiei să elimine şi această prevedere.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Cinci ani de la dispariția lui Costică Ștefănescu! Interviu tulburător cu văduva fostului mare internațional!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×