News

Ministerul Educaţiei ia măsuri după cazurile din Caracal! Campanie de informare a elevilor privind pericolele de pe drum

03.08.2019 | 14:51
Ministerul Educatiei ia masuri dupa cazurile din Caracal Campanie de informare a elevilor privind pericolele de pe drum

Evenimentele șocante petrecute recent în Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 18 ani au fost sechestrate, violate și ulterior ucise de fostul mecanic auto Gheorghe Dincă nu vor rămâne fără urmări. Mai concret, Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță o serie de măsuri, dar și o amplă campanie prin care speră să-i determine pe elevi să aibă în vedere toate pericolele ce ar putea apărea în drumul lor spre școală sau către casă.

Ministerul Educației, campanie amplă după cazul Caracal

Mai concret, este vorba despre sesiuni de informare care implică întâlniri cu polițiști, jandarmi, dar și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. În plus, prin intermediul unui parteneriat cu Poliția Română, tinerii vor fi informați inclusiv asupra traficului de persoane, fenomen din ce în ce mai prezent la nivelul țării noastre.

Se are în vedere și derularea unor activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătăţire a cunoştinţelor şi competenţelor relevante ale profesorilor, care să le permită să identifice potenţialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor şi să le acorde asistenţă
Citeşte întreaga ştire: MEN va demara activităţi de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre şcoală sau către casă”
, se arată în comunicatul Ministerului Educației, dat publicității recent.

Ecaterina Andronescu a fost demisă după cazul Caracal. Sursa foto: digi24.ro
Ecaterina Andronescu a fost demisă după cazul Caracal. Sursa foto: digi24.ro

Elevii ar putea avea parte de reduceri la transportul în comun

Totodată, reprezentanții MEN au anunțat că au demarat deja toate procedurile pentru ca elevii să beneficieze în cel mai scurt timp posibil de reducere la transportul local în comun. Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu din funția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că a învățat de la o vârstă extrem de fragedă  să nu se urce în mașina unui străin. Actualul ministru al Culturii, Daniel Breaz, a fost propus pentru a prelua, pentru moment, acest portofoliu.