News

Ministerul Educației Naționale se apără în cazul taberelor organizate în Japonia și SUA! Ce anunț a făcut Ecaterina Andronescu

27.06.2019 | 15:12
Ministerul Educatiei Nationale se apara in cazul taberelor organizate in Japonia si SUA Ce anunt a facut Ecaterina Andronescu

Ministerul Educației Naționale se apără în cazul taberelor organizate în Japonia și SUA  în urma cărora 80 de copii români au trăit un adevărat coșmar. Elevii s-au trezit abandonați de organizatori prin aeroporturile din Milano și Tokyo. Copiii au aflat cu stupoare că nu se mai pot întoarce acasă pentru că nu au asigurate biletele de avion. În replică, Ecaterina Andronescu a precizat că tabăra din Tokyo nici măcar nu a fost organizată de minister sau de Inspectoratul Şcolar Gorj.

Ministerul Educației Naționale se apără în cazul taberelor organizate în Japonia și SUA!

„Domnul acesta, chiar dacă este profesor, este suspendat din activitatea didactică şi se ocupă de această asociaţie. Această asociaţie nu are niciun fel de aprobare sau parteneriat cu Inspectoratul şcolar sau cu ministerul. Ca urmare, îşi asumă integral responsabilitatea activităţilor pe care le desfăşoară. Am discutat cu inspectorul general de la Gorj dacă vreunul dintre profesorii de acolo a intermediat între părinte şi acest ONG.

A intermediat relaţia de înscriere în excursie şi participarea la excursie. Ministerul nu are niciun fel de amestec iar discuţia pe care am avut-o cu doamna inspectorul general confirmă că nici inspectoratul şcolar nu are niciun fel de relaţie de colaborare, de parteneriat sau vreo intervenţie în acest ONG şi familiile. (…) Nu ministerul şi nici inspectoratul nu este organizatorul acestei excursii”, a declarat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Ministerul Educației Naționale se apără în cazul taberelor organizate în Japonia și SUA! Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu s-a interesat de felul în care au fost organizate taberele. Sursa foto – facebook

Ce anunț a făcut Ecaterina Andronescu

„Eu cred că este cazul să se sesizeze, pentru că în mod normal acest ONG are un statut. Dacă s-a respectat statutul, nu eu pot să verific lucrul acesta, ci instituţiile abilitate. Noi nu o să stăm cu mâinile în sân, o să facem în limita competenţelor pe care le avem, dar din câte am văzut niciun profesor nu a fost cu aceşti copii”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

După ce s-a aflat de cazul copiilor în presă, asociația care a organizat tabăra și-a închis și pagina de Facebook și a refuzat să mai răspundă la apelurile disperate ale elevilor și părinților. Unii dintre copii sunt încă blocați în aeroporturi.