News

Ministerul Educației, ultimatum pentru toate școlile din România. Cerere urgentă pentru continuarea cursurilor online

30.04.2020 | 12:38
Ministerul Educatiei ultimatum pentru toate scolile din Romania Cerere urgenta pentru continuarea cursurilor online
Ministerul Educației a transmis un ultimatum pentru toate școlile din România în care le cere să raporteze numărul de elevi și profesorilor care nu dețin tehnologia necesară pentru cursurile online. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a transmis un ultimatum pentru toate școlile din România în care le cere să raporteze numărul de elevi și profesorilor care nu dețin tehnologia necesară pentru cursurile online.

Ministerul Educației, ultimatum pentru toate școlile din România

Conform unui document trimis la toate inspectoratele și publicat de edupedu.ro, ultimatumul dat de Ministerul Educației pentru școlile din România expiră luni, 4 mai.

ADVERTISEMENT

Cererea este una greu de înțeles, în condițiile în care unitățile de învățământ mai au la dispoziție pentru a trimite documentele doar ziua de joi, 30 aprilie, deoarece vineri, 1 mai, este zi liberă, iar apoi urmează weekend-ul.

Instrucțiunile primite sunt ca fiecare unitate de învățământ să completeze noile câmpuri introduse în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, adică baza de date a sistemului de Educație.

ADVERTISEMENT

”Responsabilitate privind corectitudinea datelor revine directorului unității de învățământ”

”Vă solicităm să dispuneți unităților de învățământ din județ ca până la data de 4 mai 2020 să finalizeze efectuarea operațiilor în SIIIR referitoare la elevi și cadre didactice care beneficiază de acces la internet și de dispozitive necesare pentru desfășurarea procesului de predare-învățare în sistem online”, se arată în comunicat.

”La nivelul fiecărei unități de învățământ, întreaga responsabilitate privind corectitudinea și exactitatea datelor înregistrate în aplicația informatica revine directorului unității de învățământ”, se mai scrie în informare.

ADVERTISEMENT

Printre dispozitivele necesare pentru efectuarea cursurilor online în adresa Ministerului Educației se face refire la desktopuri, laptopuri, tabletete și telefoane inteligente.

Autoritățile din România au decis ca anul școlar 2019-2020 să nu se mai reia în aceste luni, urmând ca elevilor să li se încheie situația și să revină în bănci abia din septembrie, cu excepția celor din anii terminali.

ADVERTISEMENT

Asociațiile de elevi desființează școala online pe care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a impus-o drept obligatorie. Încă de la debutul pandemiei de coronavirus, elevii au atras atenția asupra unor lipsuri esențiale.

ADVERTISEMENT