Ministerul Finanţelor: ANAF nu va avea acces la toate datele privind plata cu cardul

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
28/07/2016, 14:14
Ministerul Finanţelor: ANAF nu va avea acces la toate datele privind plata cu cardul

Ministerul Finanţelor a anunţat joi că, în urma consultărilor cu reprezentanţii băncilor, a modificat proiectul de act normativ care dădea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) acces la toate datele privind plăţile efectuate cu cardul de către persoanele fizice la POS-urile instalate în magazine, eliminând unele date precum numărul cardului bancar, însă a sugerat că nu renunţă la măsură.

Măsura este propusă în cadrul proiectului de conectare a tuturor caselor de marcat ale firmelor la sistemul informatic al Fiscului, fiind inclusă într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat în 12 iulie de către Ministerul Finanţelor.

“În urma consultărilor cu patronatele din domeniul bancar ce au avut loc miercuri, 27 iulie 2016,  Ministerul Finanţelor şi ANAF au luat deja în considerare modificarea articolului 4, alin 3, din Anexa menţionată în materialele de presă, în sensul eliminării unor date (spre exemplu numărul cardului bancar din motive de securitate), inclusiv netransmiterea unor date pe care instituţia emitentă nu le deţine”, se precizează într-un comunicat transmis joi de minister.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Scandal după Hajduk – FCSB! Acuze la adresa unui jucător: “Şi-a urmărit interesele meschine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×