News

Ministerul Mediului va interzice aceste produse în următorii ani. Ce prevede noua Directivă europeană

09.07.2019 | 18:45
Ministerul Mediului va interzice aceste produse in urmatorii ani Ce prevede noua Directiva europeana

Ministerul Mediului va interzice anumite produse de uz casnic folosite de români. Decizia este luată în conformitate cu o directivă europeană pe care și România s-a angajat să o respecte, având în vedere că este țară membră a Uniunii Europene. Este vorba despre cinci tipuri de produse din plastic care în următorii 2 ani nu vor mai exista pe piață.

Ministerul Mediului interzice produsele din plastic de unică folosință. Care sunt acestea

Declarația privind interzicerea acestor produse de uz casnic a fost făcută astăzi de ministrul Grațiela Gavrilescu. Produsele din plastic care vor fi interzise sunt: tacâmurile, farfuriile, paiele, bețișoarele pentru urechi și bețele pentru baloane. Anunțul a coincis cu lansarea programului „Punem preț pe plastic”, lansat astăzi, 9 iulie.

Măsura este una care se impune în fața schimbărilor climatice tot mai evidente cauzate de indiferența oamenilor. Grațiela Gavrilescu a susținut că măsurile pentru protecția mediului vor fi luate în continuare și că ministerul pe care îl conduce își va lua tot mai multe angajamente pentru conștientizarea cetățenilor că viitorul nu poate fi decât unul ecologic.

Oamenii își distrug planeta zi de zi, iar perspectivele sunt tot mai sumbre. Sursa foto: advancedsciencenews.com

Încălzirea globală nu este o glumă, iar Grațiela Gavrilescu trage un semnal de alarmă privind partea negativă a plasticului

Ministrul Mediului a spus că este nevoie și de o campanie de informare pentru ca lumea să știe în ce mod poluează plasticul și cât este el de periculos pentru viitorul nostru.

„Plasticul are valoare, dar haideţi să vedem are numai valoare pozitivă sau nu cumva şi o valoare negativă? Valoare negativă este cea care ne deranjează atunci când vedem cum se distruge biodiversitatea, nu numai din România, cum vedem că albia râurilor este plină de PET-uri ai căror proprietari noi suntem, pentru că noi îl producem. Trebuie să ne gândim cât plătim noi pentru a curăţa natura de aceste plasticuri”, a declarat astăzi ministrul Grațiela Gavrilescu.