Ministerul Sănătății a distribuit 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor

Ana Mirea   
în HotNews
29/09/2020, 22:01
Ministerul Sănătății a distribuit 70.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor
FACIAS cere Ministerului Sănătății distribuția de urgență a vaccinului antigripal. Sursa foto: Getty

FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului), solicită Ministerului Sănătății să transmită de urgență situația stocurilor privitoare la vaccinul antigripal.

Solicitarea fundației vine în condițiile în care se preconizează o criză a vaccinului antigripal.

Stocul s-a epuizat în doar câteva ore din farmacii.

România riscă o criză a vaccinului antigripal

Nici în cabinetele medicilor de familie situația nu este roz, astfel aceștia nu au primit suficiente doze în prima tranșă, când ar fi trebuit vaccinate toate persoanele din grupele de risc. Există numeroase cereri și comenzi din partea cetățenilor pentru achiziționarea vaccinul, care însă nu au putut fi onorate.

Specialiștii au tras un semnal de alarmă confirmând că situația poate deveni extrem de gravă în perioada următoare, având în vedere că infectările cu noul virus (COVID 19) se suprapun cu virozele sezoniere.

Astăzi Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției finalizarea distribuției unei noi tranșe de 70, 000 doze de vaccin antigripal, prioritate vor avea însă copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Amintim faptul că marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 1.470 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România. Numărul total de infecții a ajuns la 125.414.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 512 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Un total de 100.636 de pacienți au fost declarați vindecați.

Dintre aceștia, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

În unitățile sanitare de profil din România, GCS anunță că numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.527. Dintre acestea, 551 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 10.435 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.341 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.816 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Închide ×