News

Ministerul Sănătății alocă 13,8 milioane de lei pentru vouchere de vaccinare. Când vor fi disponibile tichetele

Cseke Attila a transmis că ministerul Sănătății alocă aproape 14 milioane de lei pentru tichete de vaccinare.
23.10.2021 | 22:03
Ministerul Sanatatii aloca 138 milioane de lei pentru vouchere de vaccinare Cand vor fi disponibile tichetele
ADVERTISEMENT

Cseke Attila, Ministrul interimar al Sănătăţii, a anunțat a fost alocată o sumă de 13,8 milioane de lei pentru achiziţionarea de noi tichete valorice oferite în centrele de vaccinare celor imunizaţi cu schemă completă, informează Agerpres.

Potrivit ordinului semnat la finalul lunii august de Cseke Attila, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății alocă 13,8 milioane de lei pentru vouchere de vaccinare. Sunt disponibile de săptămâna viitoare

“Vă anunţ că astăzi s-a distribuit o sumă de 13,8 milioane de lei pentru achiziţionarea de noi tichete pentru centrele de vaccinare.

Această distribuire a avut loc la Ministerul Sănătăţii către direcţiile de sănătate publică, care vor face procedura simplificată de achiziţie publică, astfel încât săptămâna viitoare aceste tichete să fie disponibile în centrele de vaccinare”, a afirmat ministrul sănătății, Cseke Attila.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut la deschiderea Maratonului vaccinării pentru viaţă.

Potrivit lui Cseke Attila, vor mai fi alocate şi alte sume de bani, pentru ca cei vaccinaţi cu schemă completă să poată beneficia de aceste tichete.

“Dacă sunt necesare noi sume, am avut deja o discuţie la nivel guvernamental să găsim resurse financiare pentru suplimentarea sumelor, astfel încât aceste tichete, care conform legii se acordă pentru cei care sunt vaccinaţi cu schemă completă, să poată fi asigurate în continuare”, a mai spus Cseke Attila.

ADVERTISEMENT

Peste 127.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 91.000 au făcut prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

9.907 de persoane au făcut doza a doua, iar 25.773 au primit doza a treia.

În total, România are 6.333.965 de persoane vaccinate contra Covid, din care 5.876.418 cu schema completă și 687.040 inclusiv cu a treia doză, potrivit datelor prezentate de CNCAV.

ADVERTISEMENT