News

Ministerul Sănătății, campanie pe o rețea de socializare! „Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie!”

02.01.2021 | 19:00
Ministerul Sanatatii campanie pe o retea de socializare Deja teai vaccinat Posteaza aici o fotografie
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a lansat o campanie inedită pe o rețea de socializare! Aceasta are în vederea susținerea vaccinării împotriva COVID-19 și este activă pe Facebook. 

”Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, îndeamnă Ministerul cadrele medicale. De altfel, acestea sunt singurele pentru care a fost deschisă vaccinarea în prezent.

ADVERTISEMENT

“Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă. Speranţa să revenim la normalitatea de care ne este dor tuturor.

Ministerul Sănătății, campanie pe Facebook!

Aş vrea ca toţi cei care se mai îndoiesc şi oscilează să aibă curaj şi încredere în doctori şi oamenii de ştiinţă”, a transmis Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecţioase Braşov şi membru al comisiei de vaccinare din spital, cea care apare în fotografia de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătăţii afirmă, de asemenea, că Valentina Berbecaru ”a început anul cu o super-putere: este vaccinată împotriva COVID-19”.

De remarcat că cele mai multe dintre comentariile la postare sunt pozitive. Oamenii merg pe ideea că abia așteaptă să se vaccineze, în momentul în care antidotul va fi disponibil pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

În prima etapă, cea care se desfăşoară în acest moment, sunt vaccinate cadrele medicale şi personalul din unităţile medico-sociale.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis că nu mai puțin de 1.586 de cadre medicale, au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Ceea ce face ca numărul total al celor vaccinați să ajungă la 13.242. O singură persoană vaccinată a prezentat o reacţie adversă uşoară.

”Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 1 reacţie comună şi minoră, dintre care: 1 reacţie generală.

Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 27 reacţii comune şi minore, dintre care: 4 reacţii locale cu durere la locul injectării; 23 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie)”, au transmis autorităţile.

Vă reamintim că această campanie de vaccinare a început în 27 decembrie. Până acum, România a primit două tranşe de vaccin, 10.000 în prima transă, cea din 25 decembrie, şi peste 140.000 în cea de-a doua tranşă.

 

 

 

ADVERTISEMENT