News

Ministerul Sănătății, noi gafe de comunicare. Ce a mai făcut de această dată instituția condusă de Vlad Voiculescu

05.03.2021 | 19:21
Ministerul Sanatatii noi gafe de comunicare Ce a mai facut de aceasta data institutia condusa de Vlad Voiculescu
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății recunoaște că a comis o nouă gafă, de data aceasta la testele Covid-19 din Vrancea.

„Există încă provocări tehnice”, s-au scuzat cei de la minister după ce au oferit cifre greșite la testele de Covid-19 din Vrancea.

ADVERTISEMENT

Adevărul informează că Ministerul Sănătății a publicat, în premieră, mai multe informații referitoare la pandemie, defalcat, pe județe, pentru a încerca să fie transparent.

Ministerul Sănătății a comunicat noi date eronate

Din păcate pentru subalternii lui Vlad Voiculescu, datele erau complet greșite pe alocuri. Erorile de comunicare par a fi la ele acasă în sânul Ministerului Sănătății. Concret, ministerul a publicat pentru fiecare județ în parte, situația exactă care prevede: numărul de teste rapide, data de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul persoanelor externate, precum şi numărul celor reinfectaţi cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Din păcate, publicul larg este indus în eroare pentru că cifrele nu sunt, în toate cazurile, la zi. De exemplu, în Vrancea au fost anunțate 20 de teste în 24 de ore, însă cei din DSP Vrancea au reacționat și au explicat că au făcut 1.100 teste în 7 zile, dintre care peste 300 în ultimele trei zile.

“Nu ştiu de unde e acea diferenţă de teste. O să încercăm să identificăm dacă eroarea de furnizare a datelor e plecată din DSP şi să o reglăm să nu mai apară astfel de neconcordonanţe. Însă e clar că noi nu am lucrat atât de putine teste. Numărul de teste efectuate e mult mai mare decât cele ce apar pe acel comunicat”, a declarat, directorul adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

ADVERTISEMENT

Cifrele exacte oferite de DSP Vrancea arată că s-au făcut 328 de teste, nu 20 de teste cum a anunțat ministerul. Mai mult, zilnic se lucrează peste 40 de teste, nicidecum 20.

“Aparatul de testare are o anumită capacitate, e clar că niciodată nu lucrăm pe zi mai puţin de 40 de teste. Încercăm să identificăm de unde a plecat eroarea să o reparăm dacă e plecată de la noi, din DSP. Nu ştiu de unde sunt luate datele. Cert e că noi am furnizat nişte informaţii referitor la numărul de probe lucrate, informaţia apărută nu ştiu de unde e“, a completat Lazăr.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ministerului s-au apărat și au explicat cum se produc erorile în lanț. ”Acest proces de transparentizare a datelor pe pagina data.gov.ro este automat şi, deoarece a fost lansat ieri, există încă provocări tehnice care sunt în curs de soluţionare. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) lucrează în acest moment la modificarea modalităţii de exportare a datelor, care vor fi actualizate în cursul zilei de astăzi”, se precizează în comunicat.

Sub bagheta lui Vlad Voiculescu, ministerul Sănătății nu este la prima gafă din ultimele săptămâni. De exemplu, la finalul lunii ianuarie MS anunța decesul unei femei în urma incendiului de la „Matei Balș”, doar că era vorba de un bărbat. În luna ianuarie, Vlad Voiculescu le solicita DSP-urilor din țară să încheie prima etapă a vaccinării medicilor, doar că era vorba doar de programarea acestora. Informațiile contradictorii din jurul incendiului de la „Matei Balș” au continuat să curgă și în februarie, astfel că Vlad Voiculescu l-a găsit țap ispășitor pe managerul unității spitalicești, pe care l-a demis.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în...
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în lacrimi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant