Fotbal intern

Ministerul Sănătății și MTS au propus amenzi de 600.000 de lei pentru cluburile la care există cazuri COVID-19! Riscă Dinamo o înfrângere la masa verde?

11.06.2020 | 15:15
Ministerul Sanatatii si MTS au propus amenzi de 600000 de lei pentru cluburile la care exista cazuri COVID19 Risca Dinamo o infrangere la masa verde
ADVERTISEMENT

Dinamo a raportat primul caz confirmat de COVID-19. Este vorba de magazionerul formației, care a fost depistat pozitiv la al patrulea test pentru noul coronavirus, cu două zile înaintea meciului împotriva Chindiei Târgoviște. 

Ministerul Sănătății și MTS au propus amenzi de 600.000 de lei pentru cluburile la care există cazuri COVID-19!

LPF a dat un comunicat prin care anunță că meciurile echipei Dinamo vor fi amânate până la încheierea anchetei epidemiologice, însă din cauza acestui caz, “câinii” riscă și o înfrângere la masa verde, în cazul în care meciul nu va mai putea fi reprogramat.

ADVERTISEMENT

Înainte de restartul din Casa Pariurilor Liga 1, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului au propus amenzi de 600.000 de lei pentru cluburile la care se descoperă cazuri COVID-19. Cluburile s-au arătat profund nemulțumite de această propunere și unii au anunțat deja că nu vor avea de gând să plătească această sumă.

Oficialii cluburilor se revoltă: “Păi pot să semnez eu așa ceva vreodată?”

Președintele lui Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a anunțat într-un interviu FANATIK că nimeni nu are de gând să accepte propunerea de amendare a cluburilor care înregistrează cazuri de infectare cu noul coronavirus:

ADVERTISEMENT

“Cu pandemia asta ne ia frica. Ne-au băgat în protocol că dacă clubul are un caz de COVID-19, clubul să plătească 600.000 de lei amendă. Așa vrea Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Păi pot să semnez eu așa ceva vreodată?

De această dată am noroc. Ca să semnez, legea spune că trebuie să convoc Comitetul Creditorilor. Ei și dacă aprobă, nu va aproba administratorul judiciar. La FC Koln au fost două cazuri și nu s-a întâmplat nimic.

ADVERTISEMENT

Unul și-a revenit în 8 zile, altul în 12. Asta a fost. La noi vor să se piardă meciul prin forfait și am 29 de jucători legitimați. Nu înțeleg. Ce interese sunt să pierdem?”, a spus Mărginean pentru FANATIK.

Justin Ștefan vorbește despre un scenariu sumbru: “A doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare”

Secretarul general la Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, vine cu vești și mai proaste pentru dinamoviști, spunând că echipa riscă să piardă meciurile cu 0-3 în cazul în care nu se vor găsi date pentru reprogramare:

ADVERTISEMENT

“Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice. Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I”, a spus Ștefan la Pro X.

Situația este una foarte dificilă pentru Dinamo, în condițiile în care echipa lui Mihalcea este la trei puncte de zona periculoasă. Dacă se stabilește că lotul dinamoviștilor a intrat în contact cu magazionerul, jucătorii trebuie să stea 14 zile în izolare, ceea ce înseamnă că ar fi în pericol inclusiv manșa tur cu FCSB din semifinalele Cupei României.

Un caz similar s-a întâmplat în Germania. Dynamo Dresda a înregistrat trei cazuri pozitive de COVID-19 cu câteva zile înainte de începutul 2. Bundesliga. Echipa a stat 14 zile în izolare și meciurile au fost reprogramate.

  • 600.000 de lei este amenda propusă de Ministerului Sănătății pentru cluburile care au cazuri COVID-19
  • 14 meciuri mai are de disputat Dinamo până la finalul sezonului (pot fi 15 dacă se califică în finala Cupei)

 

 

ADVERTISEMENT