News

Ministerul Sănătăţii vrea să reia internările şi intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii non-COVID. Ce măsuri a anunţat

09.06.2020 | 19:27
Ministerul Sanatatii vrea sa reia internarile si interventiile chirurgicale pentru pacientii nonCOVID Ce masuri a anuntat
Când va fi limitată pandemia în România. Anunțul lui Nelu Tătaru dă speranțe Sursa foto: Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a cerut tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din România să evalueze situația din teritoriu pentru a permite reluarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale pentru pacienții non-Covid.

Ministerul Sănătății vrea să reia internările și intervențiile chirurgicale în toate spitalele

Pe durata pandemiei de Covid-19, zeci de mii de persoane grav bolnave au rămas fără sprijin medical, pentru că spitalele au primit exclusiv pacienți infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai mulți manageri de spitale au solicitat în ultima perioadă redeschiderea spitalelor pentru toți bolnavii, lucru neglijat inițial de Tătaru.

„Conform Ordinului ministrului Sănătăţii Nr. 961 din 29 mai 2020, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcţiilor de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor funcţionale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienţii internaţi către alte spitale”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, la rândul său, că toate DSP-urile din teritoriu au fost mandatate să rezolve de urgență această problemă a redeschiderii spitalelor pentru publicul larg.

„Am cerut astăzi direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi şi să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activităţii în spitalele de fază 1, 2 şi cele suport.

ADVERTISEMENT

Voi începe şi o evaluare personală a situaţiei în aceste unităţi pentru că primesc semnale din partea pacienţilor neinfectaţi cu noul corornavirus care nu primesc asistenţa medicală de care au nevoie.

Suntem într-o nouă fază epidemiologică şi trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menţinem măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, peste 1 milion de români suferă de diferite boli cronice și au nevoie de tratament medicamentos pentru acestea.

ADVERTISEMENT
Tags: