News

Ministrul Sănătății, deplasare de urgență în județul Hunedoara. Nelu Tătaru va vizita Spitalul Județean de Urgență Deva

08.04.2020 | 09:35
Ministrul Sanatatii deplasare de urgenta in judetul Hunedoara Nelu Tataru va vizita Spitalul Judetean de Urgenta Deva
Corpul de control al ministrului Nelu Tătaru, la spitalele din Câmpeni. Primarul acuză numirea unui chelner în postul de manager. Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a plecat de urgență într-o deplasare în județul Hunedoara, acolo unde va efectua controale și va sta de vorbă cu personalul medical.

Ministrul Sănătății, deplasare de urgență în județul Hunedoara

Conform anunțului făcut dde Grupul de Comunicare Strategică, ministrul Sănătății se va deplasa miercuri, 8 aprilie, în județul Hunedoara și va vizita Spitalul Județean de Urgență Deva, acolo unde va avea discuții cu personalul medical.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Nelu Tătaru se va întâlni și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din județul Hunedoara și cu autoritățile locale administrative, în încercarea de a detensiona situația de la Deva.

Ministrul Sănătății anunțase încă de marți, 7 aprilie, faptul că va merge să verifice situațiile din mai multe județe și precizasse că la Deva ar putea să numească un management din afara zonei.

ADVERTISEMENT

Spitalul din Deva ar putea avea management militar

”Voi merge în toate județele care au peste 200 de cazuri. Voi merge la Brașov, la Deva, la Sibiu. Autoritățile locale din Deva ar trebui să-mi propună un management local. În caz contrar voi decide un management din altă parte”, a afirmat ministrul.

Mai mult, Nelu Tătaru, a afirmat că autorităţile se gândesc la un management militar şi la Deva, după modelul Suceava, în cazul în care nu se va găsi nicio soluție viabilă din rândul medicilor.

ADVERTISEMENT

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a anunțat demisii la vârful Spitalului Județean de Urgență Deva, după ce medicii au protestat față de măsurile luate de conducerea unității medicale.

Managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, numit în funcţie în urmă cu câteva zile, cât şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii. Spitalul din Deva se află în carantină, după ce mai mulţi medici, asistente şi infirmiere s-au infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nu se ştie, însă, dacă cele două demisii au legătură cu o scrisoare înaintată de personalul medical din această unitate medicală în care se reclamă abuzuri începând din 29 martie când spitalul a intrat în carantină, iar personalului medical nu i-a fost permis să părăsească unitatea, personalul fiind obligat să muncească timp de 14 zile, fără timp de odihnă.

ADVERTISEMENT