News

Ministru de la Budapesta, după ce PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei: ”Maghiarii sunt mai bogați decât românii”

Un ministru al Cabinetului Viktor Orban a reacționat după ce PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei: ”maghiarii sunt mai bogați decât românii” , spune acesta.
12.05.2024 | 16:42
Ministru de la Budapesta dupa ce PIBul Romaniei la depasit pe cel al Ungariei Maghiarii sunt mai bogati decat romanii
PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei, dar Budapesta nu este îngrijorată: ”Maghiarii sunt mai bogați decât românii”. Sursa foto: hepta.ro / peek.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În contextul în care economia României are cifre mai bune decât cea a Ungariei, un oficial de la Budapesta are o reacție surpriză și spune că, de fapt, ”maghiarii sunt mai bogați decât românii”. Ce argumente aduce în susținerea afirmației.

PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei, dar Budapesta nu este îngrijorată: ”Maghiarii sunt mai bogați decât românii”

Raportat la datele de pe întreg anul 2023, România a depășit Ungaria la indicatorul care măsoară bunăstarea țărilor din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, produsul intern brut (PIB-ul) pe cap de locuitor al României, exprimat în standarde ale puterii de cumpărare (PPP), l-a depășit pe cel al Ungariei.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2024, Comisia Europeană anticipa o creștere economică a României de 3,1% pentru acest anul în curs. Vorbim de o valoare triplă față de nivelul european.

Revenind la ”concurența” România vs Ungaria în domeniul PIB-ului, trebuie să spunem că Budapesta nu este îngrijorată de aceste cifre. Ba dimpotrivă, subordonații lui Viktor Orban afirmă că statul vecin nu are nicio problemă de ordin economic.

ADVERTISEMENT

Într-un material apărut în presa de la Budapesta, ministrul maghiar al Economiei declară că ungurii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii, chiar dacă PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei.

Ungaria nu neagă datele Eurostat, care spun că România a depășit-o economic prin perspectiva PIB-ului, însă spune că maghiarii trăiesc mai bine, sunt mai bogați și nu migrează ca românii în căutarea unei vieți mai bune.

ADVERTISEMENT

Economia ungară este mai stabilă și se bazează pe export, nu pe consum, așa cum este cazul României”, se arată într-un material publicat de site-ul Hungary Today.

Ministrul Economiei Naţionale, Marton Nagy, a comentat aceste date de la UE. El susține că, deși PIB-ul pe cap de locuitor al României l-a ajuns din urmă pe cel al Ungariei în 2023, acesta nu reflectă standardele de trai sau nivelurile de satisfacție.

ADVERTISEMENT

Într-o analiză Index, oficialul din Guvernul Orban a introdus Indicele de creștere armonică (HNI) pentru a măsura creșterea durabilă. Aici, Ungaria ocupă locul 29 la nivel global, comparativ cu locul 46 al României în 2021.

Gospodăriile din Ungaria, mai bogate decât cele din România

În același articol din Hungary Today, Nagy mai subliniază că ”gospodăriile maghiare dețin mai multă avere în comparație cu gospodăriile românești, iar Ungaria are o rată mai mică a sărăciei. România a cunoscut o emigrare semnificativă și o scădere a ocupării forței de muncă din 2010, în timp ce Ungaria a atras mai mulți muncitori”.

Nu este prima oară când vecinii noștri se consideră superiori. În decembrie 2023, presa aservită puterii publica un articol pe același palier. Hungaria Conservative scria, când s-a anunțat prima oară că România va depăși Ungaria, că Eurostat prezintă înșelător datele despre PIB-ul per capita.

Publicația subordonată guvernării premierului Viktor Orban prezenta date din domeniul public conform cărora nivelul de trai este mai prost în România. Era invocat chiar și numărul ridicat al veceurilor din curțile românilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România!...
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România! Puțină lume știe acest detaliu