Ministrul Ionuț Stroe, vești bune pentru FCSB: „Nimeni nu le poate interzice să joace pe acel stadion!”

Gabriela Gheorghe   
în FCSB
13/09/2020, 18:53
Ministrul Ionuț Stroe, vești bune pentru FCSB: „Nimeni nu le poate interzice să joace pe acel stadion!”
Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Marian Stroe la un antrenament de baschet desfasurat in cadrul Complexului Studentesc Tei din Bucuresti, miercuri 8 iulie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat încă o dată ca orice formație de fotbal va avea voie să-și dispute partidele de ”acasă” pe noua arenă ”Arcul de Triumf”.

La scurt timp după ce patronul celor de la FCSB a spus că vrea ca echipa sa să joace fotbal pe acel stadion, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, nu a fost de acord, declarând că „terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”. Ministrul îl contrazice pe Petrache:

„Nu putem vorbi despre a da la o parte rugby-ul de pe «Arcul de Triumf». Cu siguranţă, nu. Este casa rugby-ului românesc, el va găzdui meciurile echipei naţionale, turneele, finalele campionatelor de rugby.

”Şi alţii, în condiţiile în care vor să plătească şi vor să închirieze acest bun din domeniul public, pot să o facă”

Evident că prezenţa altor echipe, altor sporturi, acolo, nu poate fi îngrădită atât timp cât acest obiectiv de 40 de milioane de euro este făcut din bani publici.

Şi alţii, în condiţiile în care vor să plătească şi vor să închirieze acest bun din domeniul public, pot să o facă. Dar în niciun caz nu putem vorbi de eliminarea rugby-ului de acolo”, a spus Stroe, conform celor de la Telekom Sport.

În ultimul timp și Dinamo București a spus că dorește să joace pe noua arenă. Potrivit datelor oferite de Compania Națională de Investiții, arena este făcută în proporție de 90 la sută.

37 de milioane de euro a costat arena

CNI a oferit și o serie de poze: „Lucrările au intrat în linie dreaptă și a început montarea gazonului, operațiune care va fi finalizată în cursul săptămânii viitoare, urmând a fi realizate ulterior lucrările de ranforsare cu fibră sintetică.

Se lucrează la partea de finisaje și nocturnă, au sosit echipamentele medicale cu care urmează a fi dotat centrul medical de recuperare pentru sportivi”, au spus cei de la CNI.

8.207 spectatori pot să fie prezenți pe noua arenă din nordul Bucureștiului. 37 de milioane de euro este costul stadionului din sectorul 1.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,88 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
Închide ×