News

Ministrul Agriculturii anunță despăgubiri pentru cei afectați de Ordonanțele Militare. Vești despre stocurile de alimente pentru Paște

13.04.2020 | 12:57
Ministrul Agriculturii anunta despagubiri pentru cei afectati de Ordonantele Militare Vesti despre stocurile de alimente pentru Paste
ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că ar putea exista despăgubiri pentru cei afectați de Ordonanțele Militare care nu au putut să-și continue muncile agricole.

Ministrul Agriculturii anunță despăgubiri pentru cei afectați de Ordonanțele Militare

”Evaluăm care sunt consecințele Ordonanței 8. Analizăm ce se întâmplă, dar cei afectați ar putea fi despăgubiți”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros despre posibilele despăgubiri pentru cei afectați de Ordonanțele Militare.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim să ne asigurăm că sunt suficiente stocuri alimentare. Era mai important să știm că aceste stocuri sunt disponibile pentru hrana populației, decât să facem export”, a explicat ministrul la Digi 24.

Adrian Oros a explicat că specialiștii din minister reevaluează situația la acest moment pentru a face retușurile necesare în Ordonanța Militară care urmează să intre în vigoare în curând.

ADVERTISEMENT

”Sunt suficienți miei pentru masa de Paște”

”E clar că este nevoie să facem câteva retușuri față de Ordonanța 8. Ne referim aici la produsele de panificație, cerealele, uleiul, zahărul, în general produsele de bază”, a precizat ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a dat asigurări populației că există stocuri suficiente de alimente pentru masa de Paște și i-a rugat pe cetățeni să respecte ordinele în vigoare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Există foarte multe stocuri, mai ales la producătorii români, de fructe, de legume, de ouă, de carne și sunt suficienți miei pentru masa de Paște. Oamenii trebuie să intre în piețe conform recomandărilor”, a încheiat ministrul.

Articolul 7 din Ordonanța Militară numărul 8 din 9 aprilie are o prevedere interesantă în ceea ce privește producția agricolă românească. Mai exact, pe timpul stării de urgență este interzis exportul din România a mai multor produse, printre care și grâul.

ADVERTISEMENT

Decizia României vine în contextul în care cei de la ONU au avertizat țările să evite politicile „protecționiste” în ceea ce privește alimentele. Asta într-un raport în care se estimează că numărul oamenilor care suferă de foame s-ar putea dubla în câteva luni din cauza efectelor devastatoare ale pandemiei.

ADVERTISEMENT