News

Ministrul Agriculturii, mesaj ferm privind raţionalizarea alimentelor. Ce spune despre o posibilă criză alimentară

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost întrebat de posibilitatea apariţiei unei crize alimentare în România. Acesta a transmis un mesaj clar într-o conferinţă de presă care a avut loc duminică, la sediul PSD.
06.02.2022 | 16:41
Ministrul Agriculturii mesaj ferm privind rationalizarea alimentelor Ce spune despre o posibila criza alimentara
CNSU: Fără certificat verde în magazinele alimentare din mall. Care sunt condițiile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii a declarat că exclude apariţia unei crize alimentare în România. Adrian Chesnoiu a precizat că țara noastră nu se va întoarce la raţionalizarea alimentelor, aşa cum era înainte de 1989.

”Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte să să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Ministrul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Întrebat într-o conferinţă de presă care a avut loc duminică, la sediul PSD, Chesnoiu a transmis că sunt metode de intervenţie pentru sprijinirea producătorilor şi consumatorilor, conform Adevărul.

Ministrul Agriculturii: Nu poate fi vorba de o criză alimentară sau de o raţionalizare a alimentelor în România

Adrian Chesnoiu a ținut să explice faptul că în România și în Europa este exlus să apară o criză alimentară, deși e posibil că acest lucru să se întâmple în anumite zone de pe glob.

ADVERTISEMENT

”La nivel global, pot exista zone şi continente unde poate apărea penuria de alimente. În România şi în Europa, în general, la nivelul de producţii pe care noi le avem este exclus să apară o criză alimentară.

Legat de ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, vă spun un singur lucru, că alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează.

ADVERTISEMENT

Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte să să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Cum vor fi sprijiniți producătorii și consumatorii. Mesajul ministrului Agriculturii

Adrian Chesnoiu a transmis că sunt în analiză metode de intervenţie a statului pentru sprijinirea producătorilor și a cetățenilor.

ADVERTISEMENT

”Legat de mijloacele de intervenţie ale statului în echilibrarea şi menţinerea unei sustenabilităţi a producătorilor pe de-o parte şi a consumatorilor de cealaltă parte, la nivelul PSD şi la nivelul arcului guvernamental, analizăm mai multe metode de intervenţie în vederea sprijinirii pe de-o parte a producătorului, pe partea cealaltă a cetăţeanului.

Fiţi siguri că atunci când vom avea analiza de impact, voi veni şi voi anunţa”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, preciza în aprilie 2021 că ”nu ne paşte o criză alimentară, cel puţin nu în viitorul apropiat”. Ea ar putea veni însă peste 10 ani sau peste 15 ani, susținea Oros.

ADVERTISEMENT