News

Ministrul Alexandru Rafila este îngrijorat de consumul de droguri în rândul copiilor și al tinerilor. Măsurile autorităților

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, se arată îngrijorat de consumul de droguri în rândul copiilor și al tinerilor. Ce pregătesc autoritățile.
30.03.2023 | 23:32
Ministrul Alexandru Rafila este ingrijorat de consumul de droguri in randul copiilor si al tinerilor Masurile autoritatilor
Alexandru Rafila, îngrijorat de consumul de droguri în rândul copiilor și tinerilor: ”Afectează serios viața”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Consumul de droguri în rândul copiilor și al tinerilor este un fenomen care îl îngrijorează pe Alexandru Rafila. Oficialul Guvernului consideră că este nevoie de un efort comun al statului pentru a lupta cu acest flagel.

Alexandru Rafila, îngrijorat de consumul de droguri în rândul copiilor și tinerilor: ”Afectează serios viața”

În ultimele săptămâni, în România au existat mai multe scandaluri legate de consumul de droguri. Au atras atenția reținerile și perchezițiile demarate de DIICOT în mai multe licee din Capitală și din alte mari orașe.

ADVERTISEMENT

S-a constatat, încă o dată, o realitate tristă din zilele noastre. Aceea că și tinerii, chiar copiii, sunt consumatori de droguri. Prezent joi, 30 martie, la Timișoara, Alexandru Rafila a declarat că acest consum de droguri şi de substanţe stupefiante afectează foarte serios viaţa, mai ales a copiilor şi a tinerilor.

Ministrul sănătății a spus că el, personal, este foarte îngrijorat de fenomenul pe care l-a observat în ultima vreme. În același timp, și-a exprimat speranța ca, într-o abordare coordonată a autorităţilor şi a societăţii în general, acest fenomen poate fi ameliorat.

ADVERTISEMENT

Eu personal sunt foarte îngrijorat de fenomenul pe care l-am observat în ultima vreme. Sper să avem o abordare coordonată, conjugată, a autorităţilor şi a societăţii în general. Acest fenomen trebuie să fie adus sub control. Am chiar un consilier personal care se ocupă de această problemă”, a spus ministrul, conform Rfi.

Alexandru Rafila anunță măsuri coordonate cu Ministerul Educației în lupta cu consumul de droguri

Același Alexandru Rafila readuce în vedere că în România există o agenţie specializată, Agenţia Naţională Antidrog. Aceasta trebuie să lupte cu fenomenul. ”Consumul de droguri şi de substanţe stupefiante afectează foarte serios viaţa, mai ales dacă discutăm de copii, de tineri”, spune ministrul.

ADVERTISEMENT

Apoi, oficialul Executivului anunță că e necesar un efort comun, nu numai al aceste agenţii, dar și al ministerului Educaţiei, al Ministerului Sănătăţii. ”Trebuie să avem campanii de conştientizare şi de informare atât pentru copii cât şi pentru părinţi”, a mai spus ministrul sănătăţii.

Joi, secretarul de stat în Ministerul Educației, Kallos Zoltan a spus că instituția are în lucru un proiect comun cu Ministerul Sănătății. Acesta va forma profesori care să știe să recunoască semnele atunci când un elev consumă droguri. Nu a precizat când va fi implementat acest proiect. A spus că vor fi 40 de profesori instruiți pe lună și 140 în București.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Pizza cu blat din felii de pâine. Rezultatul va fi unul spectaculos
Pizza cu blat din felii de pâine. Rezultatul va fi unul spectaculos
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1