News

Ministrul Apărării din Columbia a murit din cauza Covid-19. Două milioane de bolnavi în statul sud-american

26.01.2021 | 17:38
Ministrul Apărării din Columbia a murit din cauza Covid-19. Două milioane de bolnavi în statul sud-american
Ministrul Apărării din Columbia a murit din cauza Covid-19. Două milioane de bolnavi în statul sud-american. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doliu în Columbia. Ministrul Apărării de la Bogota, Carlos Holmes Trujillo, unul dintre cei mai apreciați politicieni ai țării, a murit din cauza complicațiilor Covid-19. Avea 69 de ani.

Oficialul columbian a fost depistat cu infecția SARS-CoV-2 la începutul acestei luni și a fost transferat la o unitate de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Din păcate, nu a mai putut fi salvat și a murit în spitalul militar din Bogota.

ADVERTISEMENT

Președintele țării, Ivan Duque Marquez a declarat într-o apariție televizată că ”nu își poate exprima durerea” pe care o simte. El a transmis condoleanțe soției, copiilor și celorlalți membri ai familiei lui Trujillo.

Ministrul Apărării din Columbia a murit din cauza Covid-19

Vestea tragică a decesului lui Carlos Holmes Trujillo a fost anunțată și de fratele său, pe Twitter: ”Cu o durere profundă, anunț moartea fratelui meu. El a luptat pentru convingerile sale și a murit apărându-le”.

ADVERTISEMENT

Trujillo a devenit ministru al Apărării în noiembrie 2019. De asemenea, acesta a mai fost primar al orașului Cali în perioada 1988-1990 și a deținut mai multe funcții ministeriale și diplomatice pe parcursul carierei sale politice de zeci de ani.

Acesta a candidat fără succes la președinție în 2018, când a fost învins de Duque, care era atunci senator debutant, într-un concurs intern al partidului.

În calitate de ministru de Externe, Trujillo a susținut eforturile SUA de a forța plecarea președintelui venezuelean Nicolas Maduro, sprijinindu-l pe rivalul său Juan Guaido.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ocupa funcția de ministru al Apărării, de unde a coordonat operațiunile militare și polițienești în lupta împotriva traficului de droguri, a grupurilor armate ilegale, a exploatării miniere ilicite și a altor acte criminale. Trujillo a fost ministru de Externe în guvernul lui Duque.

Peste două milioane de bolnavi cu Covid-19 în statul sud-american

În acest moment, Columbia este unul dintre cele mai afectate state din lume de pandemia de Covid-19. Autoritățile de la Bogota au raportat peste 2 milioane de infecții cu coronavirus, precum și aproape 52.000 de decese cauzate de COVID-19.

În ultimele luni, printre numele notabile din Columbia infectate cu coronavirus s-a numărat prima doamnă Maria Juliana Ruiz, care a avut rezultate pozitive în noiembrie, dar și vicepreședinta Marta Lucia Ramirez, care a fost depistată pozitiv în octombrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri