Ministrul Bănicioiu: 30 de ambulanţe noi vor fi achiziţionate sâmbătă

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
04/06/2015, 14:28
Ministrul Bănicioiu: 30 de ambulanţe noi vor fi achiziţionate sâmbătă

Un număr de 30 de ambulanţe noi vor fi achiziţionate sâmbătă, în cadrul unui program de dotare, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în cadrul unui eveniment de predare a 26 de autospeciale achiziţionate de Ministerul Sănătăţii către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, scrie Agerpres.

A venit o zi foarte fericită, mult aşteptată, aceea de a livra cele 25 de ambulanţe pentru transport personal şi victime multiple, ambulanţe care vor ajunge în mai multe judeţe din România, reuşind să completeze necesarul de echipamente pentru calamităţi naturale. Există două componente ale programului, aceea de dotări ambulanţe şi echipamente medicale, iar parte a acestui program se va realiza sâmbătă, când vom mai reuşi să achiziţionăm 30 de ambulanţe noi, şi această parte pentru calamităţi şi dezastre naturale, cele 25 de ambulanţe pentru transport personal şi victime multiple şi spitalul de campanie, care va ajunge la Galaţi. Iată un vis, practic, realizat, o dotare cu echipamente la standardele europene, a declarat Bănicioiu.

La rândul său, prezent la eveniment, vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a menţionat că inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au primit 25 de maşini de mare capacitate pentru transport personal şi victime multiple, respectiv o autospecială în caz de calamităţi sau accidente colective. El a precizat că autospecialele predate joi vin în completarea celor 19 maşini de mare capacitate pentru transport victime multiple şi a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

sursa: antena3.ro

Închide ×