News

Ministrul britanic al Sănătății a demisionat pentru încălcarea distanțării sociale când și-a sărutat amanta

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, și-a anunțat demisia la o zi după ce tabloidul The Sun a publicat o fotografie în care apărea sărutând pasional o consilieră.
26.06.2021 | 23:06
Ministrul britanic al Sanatatii a demisionat pentru incalcarea distantarii sociale cand sia sarutat amanta
ADVERTISEMENT

Cotidianul The Sun a dat publicității o fotografie realizată de pe o cameră de supraveghere în care ministrul Matt Hancock apărea împreună cu o consilieră, Gina Codalangelo, pe care o săruta pasional.

Inițial, Hancock și-a cerut scuze pentru că a încălcat regulile de distanțare socială în vigoare, care interzic îmbrățișările, reguli pe care chiar Hancock le-a stabilit, transmite Libertatea.

ADVERTISEMENT

Ministrul nu și-a cerut scuze pentru legătura extraconjugală pe care o are, fotografia dând o imagine clară despre natura relației dintre oficialul britanic și consiliera sa.

Scuze pentru încălcarea regulilor distanțării

Matt Hancock și-a prezentat demisia într-o scrisoare pe care i-a trimis-o premierului Boris Johnson în care susține că viața sa privată nu ar trebui să abată atenția de la combaterea epidemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Am muncit atât de mult ca țară pentru a combate pandemia. Ultimul lucru pe care mi l-aș dori este ca viața mea privată să distragă atenția de la unicul lucru care ne scoate din această criză pandemică”, a motivat Matt Hancock.

În scrisoare de demisie, Hancock pare mai degrabă preocupat de faptul că s-a aflat de încălcarea regulilor de distanțare de către ministrul Sănătății decât de descoperirea legăturii sale adulterine.

ADVERTISEMENT
Imaginea care i-a adus lui Matt Hancock demisia/ Foto: The Sun

Vreau să-mi reiterez scuzele pentru încălcarea regulilor și să-mi cer scuze față de familia mea și de cei dragi pentru că i-am pus în această situație. De asemenea, trebuie să fiu alături de copiii mei în acest moment”, a scris fostul ministru.

Mai mult, chiar a invocat că gestul său ar dezamăgi cadrele medicale care au fost implicate în combaterea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Datorăm oamenilor care s-au sacrificat atât de mult în această pandemie să fim sinceri când i-am dezamăgit, așa cum am făcut eu, încălcând regulile”, a continuat Hancock.

Boris Johnson i-a acceptat demisia spunând că Hancock „ar trebui să părăsească mandatul foarte mândru de ceea ce a realizat, nu doar în abordarea pandemiei, ci chiar înainte ca Covid-19 să ne lovească”.

O relație mai veche între ministru și consilieră

Opoziția laburistă nu este mulțumită nici după demisie. „Matt Hancock are dreptate să demisioneze. Dar Boris Johnson ar fi trebuit să-l demită”, a afirmat Keir Starmer, lider al laburiștilor britanici.

Matt Hancock este căsătorit de 15 ani, el având trei copii. El a angajat-o drept consilieră pe Gina Codalangelo, o prietenă mai veche. Încă de la numirea ei la Ministerul Sănătății, au apărut controverse, opoziția acuzând un posibil „conflict de interese”.

După ce au apărut fotografiile, Hancock și-a cerut scuze, iar premierul Johnson a declarat incidentul închis. Se pare însă că presiunile din Partidul Conservator l-au determinat pe ministru să demisioneze.

ADVERTISEMENT