Life

Ministrul Culturii, după scandalul votului anulat de la Eurovision: “Tot ce îmi doresc este că TVR să nu fie implicată. Așteptăm rezultatele unei anchete”

Ministrul Culturii așteaptă rezultatele anchetei de la Eurovision, după scandalul provocat de anularea voturilor țării noastre. Lucian Romaşcanu nu vrea implicarea TVR.
17.05.2022 | 12:48
Ministrul Culturii dupa scandalul votului anulat de la Eurovision Tot ce imi doresc este ca TVR sa nu fie implicata Asteptam rezultatele unei anchete
Ministrul culturii, după scandalul votului anulat de la Eurovision. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul Culturii a vorbit despre scandalul de la Eurovision. Acesta este de părere că concursul ar trebui „resetat complet”, timp în care așteaptă ancheta care să aducă lumină în această situație, dar fără ca TVR să aibă de suferit.

Ministrul Culturii așteaptă rezultatul anchetei, după scandalul voturilor anulate la Eurovision

Lucian Romaşcanu așteaptă ca o anchetă să arate ce s-a întâmplat, de fapt, la Eurovision 2022 și care este motivul pentru care juriul din țara noastră a fost descalificat și votul nostru a ajuns la Ucraina, și nu la Moldova.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Lucian Romaşcanu a insistat ca și-ar dori ca televiziunea publică să nu fie implicată în acest scandal.

Ministrul Culturii a transmis că votul politic nu trebuie luat în considerare când vine vorba de muzică.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acesta a transmis și că, o opțiune ar fi ca România și Moldova să trimită un singur concurent la Eurovision, având în vedere că cele două țări fac parte din aceeași cultură.

„Într-un Eurovision reformat poate România şi Moldova ar trebui să propună o singură piesă în competiţie.

ADVERTISEMENT

În concluzie, aşteptăm rezultatele unei anchete şi tot ce îmi doresc este că TVR să nu fie implicată”, a transmis ministrul Culturii pe rețelele de socializare.

Lucian Romaşcanu consideră că Eurovision trebuit „resetat”

După scandalul legat de concursul Eurovision 2022, ministrul culturii de la noi din țară a precizat că acesta ar avea nevoie de o „restare completă”.

ADVERTISEMENT

Astfel, propunerea lui Lucian Romaşcanu este ca baza de vot să aparțină publicului, pentru ca acestea să conteze cu adevărat.

Conform acestuia, voturile sunt împărțite politic de ani de zile, iar competiția Eurovision și-a pierdut complet menirea culturală.

„Mai mult ca oricând, cred că este absolut necesară o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, unele care sa pună publicul pe primul loc, iar votul oamenilor să conteze cu adevărat!

Împărţirea politică a voturilor – pe care o vedem de ani de zile – nu are nicio legătură cu menirea pe care acest concurs ar trebui să o aibă”, a mai scris ministrul.

Juriile din șase țări, printre care și România, au fost descalificate de la Eurovision

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatoarea concursului, a transmis că juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din competiție pe motiv că „au fost identificate anumite modele de vot incorecte”.

Țara noastră s-a aflat printre acestea, alături de Muntenegru, Polonia, San Marino, Azerbaijan și Georgia.

După descalificarea juriilor, voturile au fost înlocuite de un rezultat agregat care s-a bazat pe state cu tipare de vot similar.

Punctajul maxim al României, care a fost acordat Moldovei, a fost repartizat Ucrainei, din cauza unor nereguli la tiparul de vot, a susținut organizatorul Eurovision.

ADVERTISEMENT